Bel ons : 140174

Aanbod voor uitkeringen

IOAZInformatiekaart met proces

IOAZ

Wilt u gaan stoppen met uw bedrijf omdat u niet meer voldoende verdient en bent u 55 jaar of ouder, dan komt u misschien in aanmerking voor een IOAZ-uitkering (Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen). De IOAZ–uitkering vult uw inkomen en dat van uw eventuele partner aan tot bijstandsniveau. Voor de IOAZ gelden voorwaarden en de hoogte van de IOAZ hangt af van uw inkomen.
  Meer info >
  Individuele inkomenstoeslagInformatiekaart met proces

  Individuele inkomenstoeslag

  Heeft u langdurig (langer dan 3 jaar) een bijstandsuitkering of een laag inkomen en geen mogelijkheid om uw inkomen te verhogen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag.

  De individuele inkomenstoeslag is een toeslag van de gemeente dat gebruikt kan worden om extra noodzakelijke uitgaven als rekeningen, wasmachine, koelkast etc. te betalen. Het geld is een extraatje en wordt niet van de bijstandsuitkering of ander inkomen afgetrokken. U betaalt geen belasting over het geld.
   Meer info >
   Bijstand zelfstandigenInformatiekaart met proces

   Bijstand zelfstandigen

   Er is een regeling voor bijstandsverlening aan zelfstandigen; het besluit Bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Het Bbz is een onderdeel van de Participatiewet (P-wet)
   en is er voor om ondernemers in moeilijke tijden te ondersteunen.
    Meer info >
    FormulierenbrigadeInformatiekaart met proces

    Formulierenbrigade

    U heeft moeite met het invullen van (aanvraag)formulieren. De formulierenbrigade van Vitis kan u ondersteunen bij het invullen van formulieren op financieel of administratief gebied. 
     Meer info >
     Kindpakket (Stichting Leergeld)Informatiekaart met proces

     Kindpakket (Stichting Leergeld)

     Gemeente Westland wil dat elk kind mee kan doen met zijn of haar leeftijdsgenootjes. Meedoen aan sport, cultuur of, bijvoorbeeld een schoolreisje is belangrijk! En dat geldt ook voor een warme winterjas, een goede fiets en een bibliotheekabonnement. Daarom heeft de gemeente Kindpakket Westland ontwikkeld.
     Als u met uw gezin niet in aanmerking komt voor bijzondere bijstand, maar wel een laag inkomen heeeft, dan kan Stichting Leergeld mogelijk helpen.
      Meer info >
      IOAWInformatiekaart met proces

      IOAW

      De IOAW is een aanvulling op uw (gezins)inkomen tot bijstandsniveau. Inkomsten van u en uw eventuele partner worden verrekend met de uitkering. Hierop is een uitzondering: Gebruikt uw werkgever een eenmalige ontslagvergoeding om voor u een stamrecht of lijfrente aan te kopen? Dan wordt dit buiten beschouwing gelaten. Ook als deze periodiek wordt uitgekeerd. Voorwaarde is wel dat u de vrije keus had hoe u de ontslagvergoeding wilde besteden.
       Meer info >
       Terug naar werkInformatiekaart met proces

       Terug naar werk

       Werk zoeken en vinden is niet altijd makkelijk. Als u een bijstandsuitkering heeft en graag wilt werken, kan de gemeente u helpen.
        Meer info >
        BijstandsuitkeringInformatiekaart met proces

        Bijstandsuitkering

        U kunt een bijstandsuitkering aanvragen als u onvoldoende inkomen of vermogen heeft om van te leven en u geen recht heeft op een andere uitkering. De aanvraag voor een bijstands- of IOAW-uitkering doet u bij uw gemeente. Uw gemeente bepaalt of u een uitkering krijgt 
         Meer info >
         Bijzondere bijstandInformatiekaart met proces

         Bijzondere bijstand

         U heeft een bijstandsuitkering of een heel laag inkomen én extra kosten. U kunt dan om een vergoeding vragen
          Meer info >
          WW Café WestlandOrganisatie

          WW Café Westland

          Eén keer per twee weken wordt het WW Café Westland in Monster georganiseerd.
          • Locatie

           Burgemeester Kampschoërstraat 25
           2681 AB Monster
          • Bereikbaarheid

          Meer info >
          De gemeente Westland heeft samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland gezamenlijk ontwikkeld.

          Heeft u opmerkingen? Graag ontvangen wij uw feedback indien informatie niet correct is of aangevuld moet worden. U kunt dan contact opnemen met SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
          @2018 Sociaal Plein Westland | Proclaimer