Bel ons : 140174
decoratieve header

Aanbod voor uitkeringen

Aanvulling inkomen zelfstandigen (IOAZ)Informatiekaart met proces

Aanvulling inkomen zelfstandigen (IOAZ)

Wilt u gaan stoppen met uw bedrijf omdat u niet meer voldoende verdient en bent u 55 jaar of ouder, dan komt u misschien in aanmerking voor een IOAZ-uitkering (Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen). De IOAZ–uitkering vult uw inkomen en dat van uw eventuele partner aan tot bijstandsniveau. Voor de IOAZ gelden voorwaarden en de hoogte van de IOAZ hangt af van uw inkomen.
  Meer info>
  Individuele inkomenstoeslagInformatiekaart met proces

  Individuele inkomenstoeslag

  Heeft u langdurig (langer dan 3 jaar) een bijstandsuitkering of een laag inkomen en geen mogelijkheid om uw inkomen te verhogen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag.
   Meer info>
   Bijstand voor zelfstandigen (Bbz)Informatiekaart met proces

   Bijstand voor zelfstandigen (Bbz)

   Bent u zelfstandig ondernemer en u heeft (tijdelijk) financiële problemen waardoor u misschien met uw bedrijf moet stoppen? Dan kunt u Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) aanvragen bij de gemeente. Die kan een tijdelijke uitkering of een bedrijfskapitaal zijn.
    Meer info>
    FormulierenbrigadeInformatiekaart met proces

    Formulierenbrigade

    Heeft u moeite met het invullen van (aanvraag)formulieren? De formulierenbrigade van Vitis helpt u bij het invullen van formulieren op het gebied van geldzaken en administratieve zaken. 
     Meer info>
     Aanvraag zorgregisseurInformatiekaart met proces

     Aanvraag zorgregisseur

     Bent u op zoek naar één contactpersoon voor al uw zorg? Vraag dan een zorgregisseur van het Sociaal Kernteam Westland aan. Hij of zij maakt samen met u een persoonlijk plan en helpt u om uw problemen op te lossen. Daarnaast helpt de zorgregisseur u ook als het u even niet lukt om grip op uw situatie te houden.

     De Zorgregisseur is er voor jong en oud en helpt bijvoorbeeld bij problemen door schulden, echtscheiding, ziekte, gezinsproblemen en jeugdproblemen.
      Meer info>
      KindpakketInformatiekaart met proces

      Kindpakket

      Gemeente Westland wil dat elk kind mee kan doen met zijn of haar leeftijdsgenootjes. Meedoen aan sport, cultuur of, bijvoorbeeld een schoolreisje is belangrijk! En dat geldt ook voor een warme winterjas, een goede fiets en een bibliotheekabonnement. Daarom heeft de gemeente Kindpakket Westland ontwikkeld.

      Als u met uw gezin niet in aanmerking komt voor bijzondere bijstand, maar wel een laag inkomen heeft, dan kan Stichting WestlandPas mogelijk helpen.
       Meer info>
       IOAWInformatiekaart met proces

       IOAW

       De IOAW is een aanvulling op uw (gezins)inkomen tot bijstandsniveau. Inkomsten van u en uw eventuele partner worden verrekend met de uitkering. Hierop is een uitzondering: Gebruikt uw werkgever een eenmalige ontslagvergoeding om voor u een stamrecht of lijfrente aan te kopen? Dan wordt dit buiten beschouwing gelaten. Ook als deze periodiek wordt uitgekeerd. Voorwaarde is wel dat u de vrije keus had hoe u de ontslagvergoeding wilde besteden.
        Meer info>
        Sociale participatie en gezonde leefstijlInformatiekaart met proces

        Sociale participatie en gezonde leefstijl

        De gemeente Westland vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de samenleving. Wanneer u een laag inkomen heeft of een bijstandsuitkering ontvangt kunt u gebruik maken van diverse minima regelingen van de gemeente. Een daarvan is de regeling ‘Sociale participatie en gezonde leefstijl’. Deze regeling verstrekt een extra vergoeding om deel te kunnen nemen aan de maatschappij en/of te investeren in een gezonde leefstijl.
         Meer info>
         BijstandsuitkeringInformatiekaart met proces

         Bijstandsuitkering

         Heeft u niet genoeg inkomen of vermogen om van te leven en heeft u geen recht op een andere uitkering? Dan kunt een bijstandsuitkering aanvragen. Een bijstands- of IOAW-uitkering aanvragen, doet u bij uw gemeente. Uw gemeente bepaalt of u de uitkering krijgt.
          Meer info>
          Bijzondere bijstandInformatiekaart met proces

          Bijzondere bijstand

          Heeft u een bijstandsuitkering of een heel laag inkomen én heeft u extra kosten? Dan kunt u de gemeente om bijzondere bijstand vragen. Bijzondere bijstand is alleen bedoeld voor de meest noodzakelijke kosten. U krijgt de vergoeding als lening of als gift.
           Meer info>
           Terug naar werkInformatiekaart met proces

           Terug naar werk

           Werk zoeken en vinden is niet altijd makkelijk. Als u een bijstandsuitkering heeft en graag wilt werken, kan de gemeente u helpen.
            Meer info>
            De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

            Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
            @2020 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid