Bel ons : 140174

Aanbod voor uitkeringen

IOAZInformatiekaart met proces

IOAZ

Wilt u gaan stoppen met uw bedrijf omdat u niet meer voldoende verdient en bent u 55 jaar of ouder, dan komt u misschien in aanmerking voor een IOAZ-uitkering (Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen). De IOAZ–uitkering vult uw inkomen en dat van uw eventuele partner aan tot bijstandsniveau. Voor de IOAZ gelden voorwaarden en de hoogte van de IOAZ hangt af van uw inkomen.
  Meer info>
  Individuele inkomenstoeslagInformatiekaart met proces

  Individuele inkomenstoeslag

  Heeft u langdurig (langer dan 3 jaar) een bijstandsuitkering of een laag inkomen en geen mogelijkheid om uw inkomen te verhogen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag.

  De individuele inkomenstoeslag is een toeslag van de gemeente dat gebruikt kan worden om extra noodzakelijke uitgaven als rekeningen, wasmachine, koelkast etc. te betalen. Het geld is een extraatje en wordt niet van de bijstandsuitkering of ander inkomen afgetrokken. U betaalt geen belasting over het geld.
   Meer info>
   Bijstand zelfstandigenInformatiekaart met proces

   Bijstand zelfstandigen

   Er is een regeling voor bijstandsverlening aan zelfstandigen; het besluit Bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Het Bbz is een onderdeel van de Participatiewet (P-wet)
   en is er voor om ondernemers in moeilijke tijden te ondersteunen.
    Meer info>
    FormulierenbrigadeInformatiekaart met proces

    Formulierenbrigade

    U heeft moeite met het invullen van (aanvraag)formulieren. De formulierenbrigade van Vitis kan u ondersteunen bij het invullen van formulieren op financieel of administratief gebied. 
     Meer info>
     Aanvraag zorgregisseurInformatiekaart met proces

     Aanvraag zorgregisseur

     U kunt bij de zorgregisseur van het Sociaal Kernteam Westland terecht wanneer u op zoek bent naar één aanspreekpunt voor uw zorg die samen met u een plan maakt voor uw persoonlijke situatie en u helpt om de problemen op te lossen. Daarnaast kan de zorgregisseur u ondersteunen wanneer het u even niet lukt om zelf de regie over uw situatie te voeren.

     De Zorgregisseur is er voor jong en oud. Bijvoorbeeld bij problemen met schulden, echtscheiding, zorg en inkomen, maar ook voor gezin en Jeugdhulp
      Meer info>
      KindpakketInformatiekaart met proces

      Kindpakket

      Gemeente Westland wil dat elk kind mee kan doen met zijn of haar leeftijdsgenootjes. Meedoen aan sport, cultuur of, bijvoorbeeld een schoolreisje is belangrijk! En dat geldt ook voor een warme winterjas, een goede fiets en een bibliotheekabonnement. Daarom heeft de gemeente Kindpakket Westland ontwikkeld.

      Als u met uw gezin niet in aanmerking komt voor bijzondere bijstand, maar wel een laag inkomen heeft, dan kan Stichting WestlandPas mogelijk helpen.
       Meer info>
       IOAWInformatiekaart met proces

       IOAW

       De IOAW is een aanvulling op uw (gezins)inkomen tot bijstandsniveau. Inkomsten van u en uw eventuele partner worden verrekend met de uitkering. Hierop is een uitzondering: Gebruikt uw werkgever een eenmalige ontslagvergoeding om voor u een stamrecht of lijfrente aan te kopen? Dan wordt dit buiten beschouwing gelaten. Ook als deze periodiek wordt uitgekeerd. Voorwaarde is wel dat u de vrije keus had hoe u de ontslagvergoeding wilde besteden.
        Meer info>
        Sociale participatie en gezonde leefstijlInformatiekaart met proces

        Sociale participatie en gezonde leefstijl

        De gemeente Westland vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de samenleving. Wanneer u een laag inkomen heeft of een bijstandsuitkering ontvangt kunt u gebruik maken van diverse minima regelingen van de gemeente. Een daarvan is de regeling ‘Sociale participatie en gezonde leefstijl’. Deze regeling verstrekt een extra vergoeding om deel te kunnen nemen aan de maatschappij en/of te investeren in een gezonde leefstijl.
         Meer info>
         Terug naar werkInformatiekaart met proces

         Terug naar werk

         Werk zoeken en vinden is niet altijd makkelijk. Als u een bijstandsuitkering heeft en graag wilt werken, kan de gemeente u helpen.
          Meer info>
          BijstandsuitkeringInformatiekaart met proces

          Bijstandsuitkering

          U kunt een bijstandsuitkering aanvragen als u onvoldoende inkomen of vermogen heeft om van te leven en u geen recht heeft op een andere uitkering. De aanvraag voor een bijstands- of IOAW-uitkering doet u bij uw gemeente. Uw gemeente bepaalt of u een uitkering krijgt.
           Meer info>
           Bijzondere bijstandInformatiekaart met proces

           Bijzondere bijstand

           U heeft een bijstandsuitkering of een heel laag inkomen én extra kosten. U kunt dan om een vergoeding vragen.
            Meer info>
            WW Café WestlandOrganisatie

            WW Café Westland

            Eén keer per twee weken wordt het WW Café Westland in Monster georganiseerd
            • Locatie

             Burgemeester Kampschoërstraat 25
             2681 AB Monster
            • Bereikbaarheid

            Meer info>
            De gemeente Westland heeft samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland ontwikkeld.

            Heeft u opmerkingen? Graag ontvangen wij uw feedback indien informatie niet correct is of aangevuld moet worden. U kunt dan contact opnemen met SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
            @2019 Sociaal Plein Westland | Proclaimer