Bel ons : 140174
decoratieve header

Aanbod voor schulden

SchuldhulpverleningInformatiekaart met proces

Schuldhulpverlening

De Schuldhulpverlening is er speciaal voor mensen met betalingsproblemen, problematische schulden of mensen die het lastig vinden om met geld om te gaan. De schuldhulpverlener brengt hiervoor uw financiële situatie in kaart.

De schuldhulpverlener begeleidt u tijdens dit traject en geeft u advies en tips om zelf aan de slag te gaan.
  Meer info>
  Individuele inkomenstoeslagInformatiekaart met proces

  Individuele inkomenstoeslag

  Heeft u langdurig (langer dan 3 jaar) een bijstandsuitkering of een laag inkomen en geen mogelijkheid om uw inkomen te verhogen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag.
   Meer info>
   Aanvraag zorgregisseurInformatiekaart met proces

   Aanvraag zorgregisseur

   Bent u op zoek naar één contactpersoon voor al uw zorg? Vraag dan een zorgregisseur van het Sociaal Kernteam Westland aan. Hij of zij maakt samen met u een persoonlijk plan en helpt u om uw problemen op te lossen. Daarnaast helpt de zorgregisseur u ook als het u even niet lukt om grip op uw situatie te houden.

   De Zorgregisseur is er voor jong en oud en helpt bijvoorbeeld bij problemen door schulden, echtscheiding, ziekte, gezinsproblemen en jeugdproblemen.
    Meer info>
    BudgetbeheerInformatiekaart met proces

    Budgetbeheer

    Heeft u schulden? En vindt u het moeilijk om met geld om te gaan? Dan is budgetbeheer misschien iets voor u. Bij budgetbeheer beheert iemand anders uw geld volgens een plan. De beheerder zorgt ervoor dat u niet meer uitgeeft dan wat er binnenkomt.
     Meer info>
     Thuisadministratie en budgetcoachingInformatiekaart met proces

     Thuisadministratie en budgetcoaching

     Heeft u moeite om uw rekeningen tijdig te betalen en financieel rond te komen en wilt u voorkomen dat u echt in de schulden komt? Dan is thuisadministratie voor u geschikt.
      Meer info>
      Tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekeringInformatiekaart met proces

      Tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering

      Heeft u een laag inkomen? En kunt u daardoor geen aanvullende zorgverzekering afsluiten? Misschien kunt u gebruik maken van de regeling Tegemoetkoming Premie Aanvullende Zorgverzekering. De gemeente vindt het belangrijk dat mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten de juiste zorg kunnen krijgen zonder dat zij daardoor in de financiële problemen komen.
       Meer info>
       Bijzondere bijstandInformatiekaart met proces

       Bijzondere bijstand

       Heeft u een bijstandsuitkering of een heel laag inkomen én heeft u extra kosten? Dan kunt u de gemeente om bijzondere bijstand vragen. Bijzondere bijstand is alleen bedoeld voor de meest noodzakelijke kosten. U krijgt de vergoeding als lening of als gift.
        Meer info>
        Toeslagen BelastingdienstInformatiekaart

        Toeslagen Belastingdienst

        Hebt u een zorgverzekering, een huurhuis of kinderen? Dan kunt u hiervoor misschien een bijdrage in de kosten krijgen. Zo'n bijdrage heet een toeslag.

        Er zijn 4 toeslagen:
        • zorgtoeslag:een bijdrage in de kosten van uw zorgverzekering
        • huurtoeslag: een bijdrage in uw huurkosten
        • kindgebonden budget: een bijdrage in de kosten van uw kinderen
        • kinderopvangtoeslag: een bijdrage in de kosten van kinderopvang
         Meer info>
         SchuldHulpMaatjeInformatiekaart

         SchuldHulpMaatje

         Schulden maken mensen afhankelijk. Daarom traint SchuldHulpMaatje vrijwilligers. Zij helpen mensen met (dreigende) schulden om weer een leven zonder schulden te hebben.
          Meer info>
          De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

          Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
          @2020 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid