Bel ons : 140174

Aanbod voor schulden

SchuldhulpverleningInformatiekaart met proces

Schuldhulpverlening

De Schuldhulpverlening is er speciaal voor mensen met betalingsproblemen, problematische schulden of mensen die het lastig vinden om met geld om te gaan. De schuldhulpverlener brengt hiervoor uw financiële situatie in kaart.

De schuldhulpverlener begeleidt u tijdens dit traject en geeft u advies en tips om zelf aan de slag te gaan.
  Meer info>
  Individuele inkomenstoeslagInformatiekaart met proces

  Individuele inkomenstoeslag

  Heeft u langdurig (langer dan 3 jaar) een bijstandsuitkering of een laag inkomen en geen mogelijkheid om uw inkomen te verhogen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag.

  De individuele inkomenstoeslag is een toeslag van de gemeente dat gebruikt kan worden om extra noodzakelijke uitgaven als rekeningen, wasmachine, koelkast etc. te betalen. Het geld is een extraatje en wordt niet van de bijstandsuitkering of ander inkomen afgetrokken. U betaalt geen belasting over het geld.
   Meer info>
   Aanvraag zorgregisseurInformatiekaart met proces

   Aanvraag zorgregisseur

   U kunt bij de zorgregisseur van het Sociaal Kernteam Westland terecht wanneer u op zoek bent naar één aanspreekpunt voor uw zorg die samen met u een plan maakt voor uw persoonlijke situatie en u helpt om de problemen op te lossen. Daarnaast kan de zorgregisseur u ondersteunen wanneer het u even niet lukt om zelf de regie over uw situatie te voeren.

   De Zorgregisseur is er voor jong en oud. Bijvoorbeeld bij problemen met schulden, echtscheiding, zorg en inkomen, maar ook voor gezin en Jeugdhulp
    Meer info>
    BudgetbeheerInformatiekaart met proces

    Budgetbeheer

    Bij budgetbeheer beheert iemand anders uw geld volgens een plan. De beheerder zorgt ervoor dat u niet meer uitgeeft dan wat er binnenkomt. U ontvangt wekelijks een bedrag om van te leven. Het grootste deel wordt echter gebruikt voor de betalingen van uw vaste lasten en het sparen voor uw schuldeisers. De budgetbeheerder begeleid u en uw financiën tijdens uw schuldhulpverleningstraject. 
     Meer info>
     Thuisadministratie en budgetcoachingInformatiekaart met proces

     Thuisadministratie en budgetcoaching

     Heeft u moeite om uw rekeningen tijdig te betalen en financieel rond te komen en wilt u voorkomen dat u echt in de schulden komt? Dan is thuisadministratie voor u geschikt.
      Meer info>
      Tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekeringInformatiekaart met proces

      Tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering

      Heeft u een laag inkomen? En kunt u daardoor geen aanvullende zorgverzekering afsluiten? Misschien kunt u gebruik maken van de regeling Tegemoetkoming Premie Aanvullende Zorgverzekering. De gemeente vindt het belangrijk dat mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten de juiste zorg kunnen krijgen zonder dat zij daardoor in de financiële problemen komen.
       Meer info>
       Bijzondere bijstandInformatiekaart met proces

       Bijzondere bijstand

       U heeft een bijstandsuitkering of een heel laag inkomen én extra kosten. U kunt dan om een vergoeding vragen.
        Meer info>
        SchuldhulpmaatjeInformatiekaart

        Schuldhulpmaatje

        Schulden maken een mens onvrij. Daarom traint SchuldHulpMaatje vrijwilligers zodat zij mensen met (dreigende) schulden persoonlijk en deskundig helpen op weg naar een schuldenvrij leven.
         Meer info>
         Administratie op OrdeActiviteit

         Administratie op Orde

         Heb je geldproblemen of moeite met rondkomen? Wil je meer inzicht in je inkomsten en uitgaven? Wil je jouw eigen administratie bijhouden? Dan is de cursus “Administratie op Orde” iets voor jou.
         • Locatie

          Vitis Welzijn Sociaal Cultureel Centrum De Noviteit
          Havenstraat 16
          2681 LD Monster
         • Eigen bijdrage

          Kosten cursus: € 0,00
         • Data

          4 bijeenkomsten vanaf 01/01/2018
          Tijdstip: 09:00 - 12:00
         Meer info>
         De gemeente Westland heeft samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland ontwikkeld.

         Heeft u opmerkingen? Graag ontvangen wij uw feedback indien informatie niet correct is of aangevuld moet worden. U kunt dan contact opnemen met SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
         @2019 Sociaal Plein Westland | Proclaimer