Bel ons : 140174
decoratieve header

Aanbod voor echtscheiding

Aanvraag zorgregisseurInformatiekaart met proces

Aanvraag zorgregisseur

Bent u op zoek naar één contactpersoon voor al uw zorg? Vraag dan een zorgregisseur van het Sociaal Kernteam Westland aan. Hij of zij maakt samen met u een persoonlijk plan en helpt u om uw problemen op te lossen. Daarnaast helpt de zorgregisseur u ook als het u even niet lukt om grip op uw situatie te houden.

De Zorgregisseur is er voor jong en oud en helpt bijvoorbeeld bij problemen door schulden, echtscheiding, ziekte, gezinsproblemen en jeugdproblemen.
  Meer info>
  Hulp bij echtscheidingInformatiekaart met proces

  Hulp bij echtscheiding

  U gaat scheiden en dan komt er veel op u af. U moet over allerlei zaken afspraken maken. Hulp kan uitkomst bieden.
   Meer info>
   Steun bij het opvoedenInformatiekaart

   Steun bij het opvoeden

   Opvoeden kan een pittige klus zijn. Uw kind komt bijvoorbeeld afspraken niet na, accepteert geen nee of is lastig met eten. U heeft moeite met het sturen van uw kind en uw kind heeft moeite met uw regels en grenzen. U wilt hier graag hulp bij.
    Meer info>
    AlimentatieInformatiekaart

    Alimentatie

    Gaat u scheiden? Dan blijft u tijdelijk verplicht om financieel voor elkaar te zorgen. Dat heet alimentatieplicht. De partner met de hoogste inkomsten moet alimentatie betalen aan de partner met de minste inkomsten.

    Alimentatie is een geldbedrag dat bedoeld is voor het levensonderhoud van de ex-partner (en eventueel kinderen) na de scheiding. Samen met uw ex-partner spreekt u af welke alimentatie u aan elkaar betaalt. U spreekt ook af wie er alimentatie aan wie betaalt. 
     Meer info>
     MediationInformatiekaart

     Mediation

     Wie kunt u het beste inschakelen om te helpen bij uw scheiding? Een advocaat of een mediator? Het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Hierdoor gaat uw scheiding makkelijker en is de echtscheiding sneller geregeld.

      Meer info>
      De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

      Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
      @2020 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid