Skip to content
Bel ons : 140174
Informatiekaart

Lotgenotencontact autisme: Autismecafé Westland

Autismecafé Westland is een plek waar ouders van een kind met autisme elkaar ontmoeten. Het is opgezet door ouders, voor ouders. Ouders die een kind met autisme hebben kunnen zo met elkaar in contact komen en ervaringen en tips uitwisselen. U kunt er gratis en anoniem heen, aanmelden is niet nodig.
  Meer info>
  Organisatie

  Volksuniversiteit Westland

  Bij VU Westland leer je met plezier! Dé plek waar iedereen de mogelijkheid heeft zich verder te ontwikkelen en zijn of haar creativiteit te ontdekken.
  • Locatie

   Koningin Julianaweg 158
   2691 GH 's-Gravenzande
  • Bereikbaarheid

   Telefoon0174 - 418762
  Meer info>
  Organisatie

  Vitis Welzijn Taallessen en Inburgering

  Taallessen Engels Vitis Welzijn
  • Locatie

   Verdilaan 88
   2681 KP Monster
  • Bereikbaarheid

   Telefoon0174-298688/06-22488077
  Meer info>
  Activiteit

  Rolstoelhandbal

  Kom rolstoelhandbal spelen bij Quintus! Quintus heeft een speciale rolstoelhandbal-vereniging opgericht. In 2018 is het eerste team van het Rolstoelhandbal Nederlands kampioen geworden. Inmiddels is er ook al internationale ervaring opgedaan in Zweden, Frankrijk en Portugal.
  • Locatie

   Omni Vereniging Quintus
   Leeuwerik 1
   2295 PE Kwintsheul
  • Eigen bijdrage

   Kosten cursus: $/kostencursus,C2$
  • Data

   Elke donderdag
   Tijdstip: 17:30 - 19:00
  Meer info>
  Activiteit

  Fijn vrienden

  De training ‘Fijn vrienden’ training is ontwikkeld voor kinderen van 6
  tot en met 8 jaar die soms wat onzeker zijn, weinig zelfvertrouwen hebben, angstig of soms somber zijn.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Proud@Me,Myself&I

  sociale weerbaarheidstraining voor jongeren uit de 1, 2e, 3e klas van het voortgezet onderwijs.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Administratie op Orde

  Heeft u geldproblemen of moeite met rondkomen? Wilt u meer inzicht in uw inkomsten en uitgaven? Wilt u uw eigen administratie bijhouden? Dan is de cursus 'Administratie op orde' iets voor u.
  • Locatie

   Prins Mauritsschool
   Frankenthaler 1
   2678 WE De Lier
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Gespreksgroep Rouwverwerking

  Hoe verwerk je het verlies als iemand van wie je houdt overlijdt? Hoe ga je om met pijn, verdriet of boosheid? De gespreksgroep rouwverwerking voor volwassenen helpt je het verlies een plaats te geven. Hier ontmoet je anderen die hetzelfde hebben meegemaakt.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Omgaan met gevoelens

  Deze workshop is bedoeld voor kinderen van groep 5 tot en met groep 8. Tijdens deze workshop krijgen kinderen spelenderwijs inzicht in welke basis-gevoelens er zijn en dat iedereen op zijn eigen manier omgaat met emoties. Hoe ga jij om met emoties? Durf je aan anderen te laten zien hoe jij je voelt? En op welke manier doe je dat dan?
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Positief opvoeden

  Kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook behoorlijk lastig. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies. In de groepstraining ‘Positief opvoende’ kunt u al uw vragen stellen en krijgt u tips en vaardigheden waarmee je het gedrag van uw kinderen effectief mee verandert. 'Positief opvoeden' is voor ouders van kinderen van 4-12 jaar.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Peuter in zicht

  Wat doet u als uw kind een driftbui heeft, niet wil eten, niet luistert of andere kinderen slaat? In deze cursus krijgt u advies en tips over de ontwikkeling en opvoeding van uw peuter zodat u zich zekerder voelt als ouder.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Puber in huis

  Een zoon of dochter in de puberleeftijd rond 12 jaar zorgt vaak voor leven in de brouwerij. De frisse blik van uw kind zet u aan het denken over uw mening, smaak of overtuiging. Dat is leuk, maar soms levert het ook spanningen en conflicten op.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Scheiden, wat doet dat met een kind?

  Scheiden, wat doet dat met een kind? is een themabijeenkomst voor ouders, opvoeders en andere mensen die betrokken zijn bij kinderen van ouders die gaan scheiden. 
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Sociale Weerbaarheidstraining Basisschool

  Vind uw kind het moeilijk om voor zichzelf op te komen, om anderen duidelijk te maken dat hij/zij iets niet wil? Of begint uw kind als hij/zij kwaad is direct om zich heen te slaan? Kom dan naar de sociale weerbaarheidstraining voor kinderen van groep 5 & 6 of voor kinderen van groep 7 & 8.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Verwerkingsgroep Echtscheiding

  Hoe verwerk je het verlies als iemand waarvan je houdt bij je weggaat? Hoe ga je om met pijn, boosheid of verdriet? De verwerkingsgroep echtscheiding kan je helpen met het verlies een plaats te geven. Hier ontmoet je anderen die hetzelfde hebben meegemaakt, kan je ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Vrouw in de lift

  Raakt u soms ook verstrikt in alle rollen die u vervult? Vrouw, partner, moeder, dochter, vriendin, werknemer enz. Zet u zichzelf vaak op een tweede plaats, komt u niet meer toe aan uw eigen dingen of weet u niet meer wat u nu écht leuk vindt? Dan is groep: 'Vrouw in de lift' iets voor u.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Digisterker

  Tegenwoordig moet u voor informatie, advies en diensten steeds vaker digitaal communiceren met de overheid. Wilt u leren hoe u dat doet? Volg de gratis cursus Digisterker.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Weerbaarheidstraining volwassenen; Assertiviteit, keuzes maken vanuit kracht

  Soms is het lastig om goed voor jezelf op te komen. Bijvoorbeeld als iemand je wil overhalen om iets te doen wat jij niet wilt. Zoals geld uitlenen of meegaan naar een feestje. Of misschien voel jij je wel eens onveilig op straat. Weet jij wat je kan doen als iemand je lastig valt? In deze training leer je hoe je voor jezelf kunt opkomen en hoe je duidelijk ‘nee’ zegt.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Klik en Tik

  Wilt u (beter) leren omgaan met een computer? Doe dan een Klik & tik-cursus. Samen met een begeleider wordt er door middel van korte videofragmenten een instructie gegeven. Na elk videofragment kun je direct aan de slag met de oefeningen.
  • Locatie

   Bibliotheek Naaldwijk
   Sint Martinusstraat 67
   2671 GK Naaldwijk
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Gewoon Doen

  In de cursus Gewoon doen, georganiseerd door Vitis Welzijn, leert u uw kwaliteiten kennen. Vanuit uw kwaliteiten kijkt u naar waar u nu staat in uw leven en waar u naartoe wilt. Via een moodboard en een stappenplan laat u op een creatieve manier uw toekomstplannen zien.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Vrijwillige coach

  Vrijwillige coaches begeleiden mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen, maar de stap nog erg groot vinden. Ze kijken samen naar passend vrijwilligerswerk, gaan met z’n tweeën naar de organisatie en begeleiden de vrijwilliger zolang dit nodig is.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Letten op de kleintjes

  Letten op de kleintjes is een cursus voor kinderen die getuige zijn geweest van huiselijk geweld. Het is een manier om psychische problemen te voorkomen of te beperken.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Stijldansen

  Foxtrot, Engelse wals, Chachacha… Kent u ze nog? Of heeft u ze nooit echt onder de knie gekregen? Echt kunnen dansen is heus zo gek niet.
  • Locatie

   Wijkcentrum Vitis Welzijn Larix
   Larixstraat 4
   2691 DE 's-Gravenzande
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  KIES training

  De spel- en praatgroep KIES helpt kinderen van 7 tot 12 jaar en jongeren van 13 tot 16 jaar, van wie de ouders gaan scheiden of zijn gescheiden. Veel kinderen begrijpen niet waarom hun ouders gaan scheiden. Ze denken bijvoorbeeld dat het hun schuld is of denken dat ze hun ouders weer gelukkig kunnen maken. In de groep vinden de kinderen herkenning bij elkaar.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Wandelen KWBN

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) staat voor wandelen in Nederland in al zijn vormen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk Nederlanders op een verantwoorde manier aan het wandelen te krijgen en te houden. Op die manier dragen wij bij aan een gezonder, fitter en vitaler Nederland.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  E-training weerbaarheid

  Heb je moeite om voor jezelf op te komen? Vind je het moeilijk om kritiek te geven of te krijgen en om vriendschap te sluiten? Volg dan deze online weerbaarheidstraining.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  E-Learning Verbeter Je Relatie

  Verbeter Je Relatie is een online programma voor duurzame relaties. Of u nu getrouwd bent of samenwoont, met of zonder kinderen, jong of oud, ziek of gezond: in elke fase en omstandigheid wilt u dat het goed zit tussen u en uw partner.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Plezier op school

  Deze training is voor kinderen die van groep 8 naar de brugklas gaan en het lastig of spannend vinden om contact te maken en/of te houden met anderen, gepest zijn of het lastig vinden om voor zichzelf op te komen.
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Gespreksgroep omgaan met verlies

  Voor steun en verwerking met elkaar
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Opvoeden in 2 culturen

  Voor Arabisch sprekende ouders (statushouders)
  • Data

   Elke
  Meer info>
  Activiteit

  Opvoedondersteuning - training voor vrijwilligers

  • Data

   Elke
  Meer info>
  De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

  Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
  @2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid