Bel ons : 140174
decoratieve header

Aanbod voor Gehandicapten

Begeleiding dagelijks levenInformatiekaart met proces

Begeleiding dagelijks leven

Heeft u problemen en lukt het u niet om deze zelf op te lossen? Dan kunt u hulp krijgen. Begeleiding bij uw dagelijks leven helpt u om uzelf weer beter te leren redden. Een begeleider neemt meestal geen taken over maar helpt u met alledaagse dingen, zodat u zo zelfstandig mogelijk kunt leven.
  Meer info>
  RolbusInformatiekaart met proces

  Rolbus

  Rolbus Westland is er speciaal voor mensen van alle leeftijden met een lichamelijke beperking. Met deze recreatieve vervoersdienst die wordt uitgevoerd door vrijwilligers van Vitis Welzijn reist u binnen Westland voordelig naar waar u maar wilt.
   Meer info>
   MantelzorgersInformatiekaart met proces

   Mantelzorgers

   Mantelzorgers hoeven er niet alleen voor te staan. De consulent mantelzorg van Vitis Welzijn zet samen met u, vertrouwelijk en vrijblijvend, de mogelijkheden voor ondersteuning op een rij.
    Meer info>
    Aanvraag zorgregisseurInformatiekaart met proces

    Aanvraag zorgregisseur

    Bent u op zoek naar één contactpersoon voor al uw zorg? Vraag dan een zorgregisseur van het Sociaal Kernteam Westland aan. Hij of zij maakt samen met u een persoonlijk plan en helpt u om uw problemen op te lossen. Daarnaast helpt de zorgregisseur u ook als het u even niet lukt om grip op uw situatie te houden.

    De Zorgregisseur is er voor jong en oud en helpt bijvoorbeeld bij problemen door schulden, echtscheiding, ziekte, gezinsproblemen en jeugdproblemen.
     Meer info>
     ScootmobielInformatiekaart met proces

     Scootmobiel

     Waarschijnlijk heeft u of iemand uit u omgeving problemen met het zich lopend verplaatsen. Op deze pagina vindt u naast informatie over de scootmobiel, ook informatie over welke andere mogelijkheden en alternatieven er zijn om uw vervoersprobleem op te lossen.

     Als u niet goed (meer) ter been bent, maar er nog graag zelfstandig op uit wil dan kan een scootmobiel uitkomt bieden. 
      Meer info>
      GehandicaptenparkeerplaatsInformatiekaart met proces

      Gehandicaptenparkeerplaats

      Heeft u een beperking? Dan kunt u misschien een gehandicaptenparkeerplaats krijgen. Een gehandicaptenparkeerplaats is een parkeervak met een kruis en een verkeersbord waarop uw kenteken staat. Als het nodig is kan de parkeerplaats ongeveer 3,5 meter breed gemaakt worden.
       Meer info>
       GehandicaptenparkeerkaartInformatiekaart met proces

       Gehandicaptenparkeerkaart

       Met een (Europese) gehandicaptenparkeerkaart mag u op een parkeerplaats voor gehandicapten parkeren.
        Meer info>
        Persoonsgebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZIN) VolwassenenInformatiekaart met proces

        Persoonsgebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZIN) Volwassenen

        De gemeente biedt ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en/of de Jeugdwet. Deze hulp kunt u krijgen in de vorm van zorg in natura (ZIN) of in de vorm van een persoonsgebonden budget (PGB).
         Meer info>
         De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

         Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
         @2020 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid