Skip to content
Bel ons : 140174

Voortijdig school verlaten (vsv)

Informatie

Wat is een startkwalificatie?
Een startkwalificatie is een diploma HAVO, VWO of MBO niveau 2 of hoger. Zonder een startkwalificatie zijn je kansen op een leuke baan een stuk kleiner. Het VSV team kan je weer op weg helpen. 

Wat kunnen we voor je doen?
Soms zijn er omstandigheden die het extra moeilijk voor je maken om terug te gaan naar school. Bijvoorbeeld de scheiding van je ouders, een slechte gezondheid, schulden, verkeerde vrienden, taalproblemen of andere redenen.
De VSV consulenten van het team, voortijdig schoolverlaten kunnen jou in contact brengen met mensen die je met deze problemen kunnen helpen. Samen met jou zoeken zij naar mogelijkheden om een opleiding af te maken, om een (leerwerk) baan te vinden . Zo kun je als voortijdig schoolverlater toch een startkwalificatie halen. 

Praktijk Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs
Voor de schoolverlaters van het Praktijk Onderwijs en het Voortgezet Speciaal Onderwijs (PrO VSO) heeft de gemeente Westland een jongerenconsulent Participatie. De consulent kan je helpen nadat je school hebt verlaten. Extra hulp en ondersteuning voor deze jongeren is nodig. Zo kan er bijvoorbeeld geholpen worden bij het vinden van de route naar werk met eventuele ondersteuning en/of scholing door middel van maatwerk. Ieder talent verdient een kans! Ga je na het schoolverlaten naar dagbesteding, dan kan de jongerenconsulent je de weg wijzen.
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid