U wilt vervoersbegeleiding aanvragen U heeft een afspraak bij bijvoorbeeld de dokter, de tandarts of in het ziekenhuis. U vindt het lastig om alleen te gaan en u kunt bij het bezoek wel wat hulp gebruiken. Dan is de vervoersbegeleiding van Vitis Welzijn iets voor u.
Of doet u het liever zelf U kunt voor uw afspraak zelf iemand vragen om met u mee te gaan. Denkt u bijvoorbeeld aan iemand bij u uit de buurt of van een vereniging of kerk vlakbij. Net zoals u graag anderen helpt zijn deze mensen vaak meer dan bereid om voor een ander klaar te staan en gaan graag met u mee.
Mogelijkheden
Hieronder leest u welke mogelijkheden er zijn om begeleiding te regelen.
U regelt zelf uw vervoersbegeleiding
U vraagt iemand in uw directe omgeving om mee te gaan. Mogelijk zijn er vrijwilligers vanuit de kerk, een vereniging. Ook kunt u uw huisarts vragen om ideeën. Of de instantie waarbij u een afspraak heeft. Op internet zijn er organisaties te vinden die u kunnen helpen, zoals NL voor elkaar. Meer informatie over U regelt zelf uw vervoersbegeleiding
Misschien heeft u meer zorg nodig. U bent langdurig ziek of u er zijn andere oorzaken waardoor u niet alles zelf kunt doen. Dan heeft u mogelijk recht op ondersteuning vanuit de gemeente. Dit noemen wij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
De Wmo heeft als doel dat u zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en mee kan doen in de samenleving. Via onderstaande link vraagt u een gesprek aan met een Wmo-consulent van de gemeente. Deze zoekt samen met u naar mogelijke oplossingen. Meer informatie over U doet een Wmo-melding bij de gemeente
Wellicht ook interessant voor u
De aanvraag van vervoersbegeleiding gaat over uw persoonlijk welzijn. U kent uw persoonlijke situatie zelf het beste, maar door onderstaande thema’s denken we met u mee en geven we u een aantal suggesties die wellicht voor u ook interessant kunnen zijn.
Wilt u liever hulp en samen met ons bespreken wat het beste bij u past? Bel ons dan op 0174 - 630358.
De vrijwilligers staan voor u klaar om u in dit proces te ondersteunen. Onder het volgende kopje vindt u een overzicht van stappen.
Wat zit er in de dienstverlening inbegrepen?
Vervoersbegeleiding is er voor iedere inwoner van gemeente Westland. Het is niet afhankelijk van uw inkomen. Krijgt u ondersteuning van ons? Dan leest u hieronder wat er verder gebeurt.
1
Begeleiding
Een vrijwilliger gaat met u mee naar uw afspraak.
2
Persoonlijk contact
Voordat u op pad gaat, kunt uw wensen met de vrijwilliger bespreken. En op weg naar uw afspraak heeft u gezelschap
Stap 3 : Aanvraagproces
Hieronder leest u de stappen van een aanvraag voor begeleiding. Zo ziet u snel of u ervoor in aanmerking komt.
Mogelijkheid ondersteuning?
Kunt u bij alle onderstaande vragen ‘Ja’ invullen? Dan komt u in aanmerking voor ondersteuning.
Om in aanmerking te komen voor ondersteuning door de gemeente, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld. Heeft u 1 of meerdere vragen met nee ingevuld, dan komt u niet in aanmerking.
Eigen bijdrage
Een eigen bijdrage is voor vervoersbegeleiding is niet noodzakelijk.
Hoe verloopt een aanvraag?
Hieronder leest u hoe het proces verloopt.
1
Aanmelden
U meldt zich bij Vitis door een email te sturen naar welzijnsdiensten@vitiswelzijn.nl, waarin u een korte omschrijving geeft van uw hulpvraag.
2
Afspraak
Een consulent van Vitis maakt een afspraak met u.
3
Begeleiding
De vrijwilliger begeleidt u naar uw afspraak.
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.