Bel ons : 140174

Tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering

Stap 1: Informatie

illustratie Heeft u een laag inkomen? En kunt u daardoor geen aanvullende zorgverzekering afsluiten? Misschien kunt u gebruik maken van de regeling Tegemoetkoming Premie Aanvullende Zorgverzekering.
De gemeente vindt het belangrijk dat mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten de juiste zorg kunnen krijgen zonder dat zij daardoor in de financiële problemen komen.

De tegemoetkoming is maximaal € 261,00 per persoon (van 18 jaar en ouder), per kalenderjaar. U moet wel kunnen aantonen dat de tegemoetkoming worden gebruikt voor de kosten van een aanvullende zorgverzekering.

Aanvullend verzekerd bij DSW
Mensen met een aanvullende zorgverzekering bij DSW kunnen een aanvraag indienen voor de Gemeentepolis Westland van DSW. Dit kan via gezondverzekerd.nl/westland. Met deze polis krijgt u korting op de premie voor de aanvullende verzekering.

Mogelijkheden

Er zijn verschillende opties om tegemoetkoming in de kosten te krijgen. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden.

U zoekt meer informatie over financiële regelingen

Wilt u weten van welke regelingen u allemaal gebruik zou kunnen maken? Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) vertrekt allerlei informatie over financiële zaken.
Direct naar meer informatie

Gemeentepolis Westland

De gemeente betaalt mee aan de premie van de aanvullende verzekering. Daardoor kunt u zich uitgebreid verzekeren tegen een aantrekkelijk tarief. Naast de uitgebreide dekking van het aanvullende pakket, biedt de Gemeentepolis Westland nog extra vergoedingen.
Direct naar meer informatie

Direct naar de website van de gemeentepolis

De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen, chronische ziekte of beperking. Meedoen betekent minder betalen voor méér zorgverzekering.
Direct naar meer informatie

De gemeente helpt u

De gemeente vindt het belangrijk dat mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten de juiste zorg kunnen krijgen zonder dat zij daardoor in de financiële problemen komen. Heeft u een aanvullende zorgverzekering en een laag inkomen, dan kunt u gebruik maken van een tegemoetkoming in de premie van uw aanvullende verzekering.
Direct naar meer informatie

Wellicht ook interessant voor u

De aanvraag voor de tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering gaat over vergoedingen. U kent uw persoonlijke situatie zelf het beste, maar door onderstaande thema’s denken we met u mee en geven we u een aantal suggesties die wellicht voor u ook interessant kunnen zijn.Wilt u liever hulp en samen met ons bespreken wat het beste bij u past? Bel ons dan op 14074.

Bijzondere bijstand

U heeft een bijstandsuitkering of een heel laag inkomen én extra kosten. U kunt dan om een vergoeding vragen.Meer info>

Sociale participatie en gezonde leefstijl

De gemeente Westland vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de samenleving. Wanneer u een laag inkomen heeft of een bijstandsuitkering ontvangt kunt u gebruik maken van diverse minima regelingen van de gemeente. Een daarvan is de regeling ‘Sociale participatie en gezonde leefstijl’. Deze regeling verstrekt een extra vergoeding om deel te kunnen nemen aan de maatschappij en/of te investeren in een gezonde leefstijl.
Meer info>

Individuele inkomenstoeslag

Heeft u langdurig (langer dan 3 jaar) een bijstandsuitkering of een laag inkomen en geen mogelijkheid om uw inkomen te verhogen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag.

De individuele inkomenstoeslag is een toeslag van de gemeente dat gebruikt kan worden om extra noodzakelijke uitgaven als rekeningen, wasmachine, koelkast etc. te betalen. Het geld is een extraatje en wordt niet van de bijstandsuitkering of ander inkomen afgetrokken. U betaalt geen belasting over het geld.
Meer info>

Kindpakket

Gemeente Westland wil dat elk kind mee kan doen met zijn of haar leeftijdsgenootjes. Meedoen aan sport, cultuur of, bijvoorbeeld een schoolreisje is belangrijk! En dat geldt ook voor een warme winterjas, een goede fiets en een bibliotheekabonnement. Daarom heeft de gemeente Kindpakket Westland ontwikkeld.
Als u met uw gezin niet in aanmerking komt voor bijzondere bijstand, maar wel een laag inkomen heeeft, dan kan Stichting WestlandPas mogelijk helpen.
Meer info>

Stap 2 : Dienstverlening

Een team van specialisten staat klaar om u in dit proces te ondersteunen. Hieronder vindt u een overzicht van stappen zodat u een inzicht krijgt wat u eventueel kunt verwachten.

Wat zit er in de dienstverlening inbegrepen?

Of u in aanmerking komt voor de tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering is afhankelijk van uw inkomen. Stel, uw aanvraag wordt goedgekeurd. Dit betekend dat u het aangevraagde bedrag op uw rekening gestort krijgt. Elk kalenderjaar kunt u opnieuw in aanmerking komen voor deze regeling
1

Toeslag

U krijgt eenmalig de toeslag op uw rekening gestort

Stap 3 : Aanvraagproces

Hieronder vindt u in overzichtelijke stappen het aanvraagproces voor tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering beschreven zodat u een overzicht krijgt van alle stappen en snel een indruk kunt krijgen of u ervoor in aanmerking komt.

Mogelijkheid ondersteuning?

Beantwoord de volgende vragen om vast te stellen of u mogelijk in aanmerking komt voor ondersteuning door de gemeente Westland.

Woont u in de gemeente Westland?

Dit houdt in dat u ingeschreven bent en een woonadres heeft in de gemeente Westland Om in aanmerking te komen voor ondersteuning, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld.

Heeft u een bijstandsuitkering of inkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm die van toepassing is op uw situatie?

Maakt u geen gebruik van de Gemeentepolis Westland?

Heeft u een aanvullende zorgverzekering?

Om in aanmerking te komen voor ondersteuning door de gemeente, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld. Heeft u 1 of meerdere vragen met nee ingevuld, dan komt u niet in aanmerking.

Eigen bijdrage

Een eigen bijdrage is voor de tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering niet van toepassing.

Hoe verloopt een aanvraag?

Een aanvraagproces heeft een beslistermijn van 8 weken. Dit is de tijd waarin wij onderzoek mogen doen of u wel of niet in aanmerking komt voor de tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering.
1

Indienen aanvraag

U dient uw aanvraag tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering in bij de gemeente. Deze aanvraag kunt u digitaal invullen, via de website van Gemeente Westland. Ook is deze te downloaden van de website en per post of bij de balie in te leveren.
2

Informatie

U verzameld alle benodigde informatie en levert deze aan bij de gemeente. Welke informatie nodig is voor de aanvraag wijst uit het aanvraagformulier.
3

Informatieverzameling

De gemeente beoordeeld of alle benodigde informatie is ingeleverd. Ontbreken er nog belangrijke stukken, dan neemt de gemeente contact met u op.
4

Beoordeling

Uw aanvraag wordt beoordeeld. De gemeente bekijkt of u aan alle voorwaarden voldoet en of u in aanmerking kunt komen voor de regeling.
5

Beschikking

U krijgt een beschikking thuisgestuurd waarin staat of u de toeslag toegewezen krijgt, of dat de aanvraag wordt afgewezen.

Start uw aanvraag

Hieronder kunt u uw aanvraag indienen. Voor vragen of meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen.

Direct uw aanvraag online indienen

Online indienen

Heeft u vragen?

We staan voor u klaar

Heeft u hulp nodig bij of heeft u vragen over het opstellen van uw aanvraag of melding? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Telefoon

Snel en persoonlijk contact 140174
De gemeente Westland heeft samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland ontwikkeld.

Heeft u opmerkingen? Graag ontvangen wij uw feedback indien informatie niet correct is of aangevuld moet worden. U kunt dan contact opnemen met SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2019 Sociaal Plein Westland | Proclaimer