Skip to content
Bel ons : 140174

Tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering

Stap 1: Informatie

Heeft u een laag inkomen? En kunt u daardoor geen aanvullende zorgverzekering afsluiten? Misschien kunt u gebruik maken van de regeling Tegemoetkoming Premie Aanvullende Zorgverzekering.
De gemeente vindt het belangrijk dat mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten de juiste zorg kunnen krijgen zonder dat zij daardoor in de financiële problemen komen.

De tegemoetkoming is maximaal € 267,00 per persoon (van 18 jaar en ouder), per kalenderjaar. U moet wel kunnen aantonen dat de tegemoetkoming worden gebruikt voor de kosten van een aanvullende zorgverzekering.

Met de Gemeentepolis Westland bent u met een laag inkomen goed verzekerd. 
Samen met zorgverzekeraar DSW biedt gemeente Westland 2 aanvullende pakketten aan en bent u uitgebreid verzekerd tegen een aantrekkelijk tarief.
Naast een lage premie biedt de Gemeentepolis Westland u verschillende voordelen. Denk hierbij aan:
- Extra vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen en tandartskosten
- Acceptatie als nieuwe klant, zonder medische keuring
- Een bijdrage van € 100,- per jaar voor uw eigen risico

Kiezen en aanvragen
Op gezondverzekerd.nl/westland kunt u zich aanmelden voor de Gemeentepolis Westland. Op deze website staat ook een keuzehulp die u helpt bij het kiezen van het juiste aanvullende pakket. Zo voorkomt u dat u te laag of te uitgebreid bent verzekerd. 
Bent u nu verzekerd bij een andere zorgverzekeraar en wilt u overstappen naar de Gemeentepolis Westland? Let u er dan op dat u uw huidige verzekering opzegt voor einde van dit kalanderjaar. 

Mogelijkheden

Er zijn verschillende opties om tegemoetkoming in de kosten te krijgen. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden.

U zoekt meer informatie over financiële regelingen

Wilt u weten van welke regelingen u allemaal gebruik zou kunnen maken? Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) vertrekt allerlei informatie over financiële zaken.
Meer informatie over U zoekt meer informatie over financiële regelingen

Gemeentepolis Westland

De gemeente betaalt mee aan de premie van de aanvullende verzekering. Daardoor kunt u zich uitgebreid verzekeren tegen een aantrekkelijk tarief. Naast de uitgebreide dekking van het aanvullende pakket, biedt de Gemeentepolis Westland nog extra vergoedingen.
Meer informatie over Gemeentepolis Westland

Direct naar de website van de gemeentepolis

De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen, chronische ziekte of beperking. Meedoen betekent minder betalen voor méér zorgverzekering.
Meer informatie over Direct naar de website van de gemeentepolis

De gemeente helpt u

De gemeente vindt het belangrijk dat mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten de juiste zorg kunnen krijgen zonder dat zij daardoor in de financiële problemen komen. Heeft u een aanvullende zorgverzekering en een laag inkomen, dan kunt u gebruik maken van een tegemoetkoming in de premie van uw aanvullende verzekering.
Meer informatie over De gemeente helpt u

Wellicht ook interessant voor u

De aanvraag voor de tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering gaat over vergoedingen. U kent uw persoonlijke situatie zelf het beste, maar door onderstaande thema’s denken we met u mee en geven we u een aantal suggesties die wellicht voor u ook interessant kunnen zijn.Wilt u liever hulp en samen met ons bespreken wat het beste bij u past? Bel ons dan op 14074.

Stap 2 : Dienstverlening

Een team van specialisten staat klaar om u in dit proces te ondersteunen. Hieronder vindt u een overzicht van stappen zodat u een inzicht krijgt wat u eventueel kunt verwachten.

Wat zit er in de dienstverlening inbegrepen?

Of u in aanmerking komt voor de tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering is afhankelijk van uw inkomen. Stel, uw aanvraag wordt goedgekeurd. Dit betekend dat u het aangevraagde bedrag op uw rekening gestort krijgt. Elk kalenderjaar kunt u opnieuw in aanmerking komen voor deze regeling
1

Toeslag

U krijgt eenmalig de toeslag op uw rekening gestort

Stap 3 : Aanvraagproces

Hieronder vindt u in overzichtelijke stappen het aanvraagproces voor tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering beschreven zodat u een overzicht krijgt van alle stappen en snel een indruk kunt krijgen of u ervoor in aanmerking komt.

Mogelijkheid ondersteuning?

Beantwoord de volgende vragen om vast te stellen of u mogelijk in aanmerking komt voor ondersteuning door de gemeente Westland.
Woont u in de gemeente Westland? Dit houdt in dat u ingeschreven bent en een woonadres heeft in de gemeente Westland Om in aanmerking te komen voor ondersteuning, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld.
Heeft u een bijstandsuitkering of inkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm die van toepassing is op uw situatie?
Maakt u geen gebruik van de Gemeentepolis Westland?
Heeft u een aanvullende zorgverzekering?
Om in aanmerking te komen voor ondersteuning door de gemeente, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld. Heeft u 1 of meerdere vragen met nee ingevuld, dan komt u niet in aanmerking.

Eigen bijdrage

Een eigen bijdrage is voor de tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering niet van toepassing.

Hoe verloopt een aanvraag?

Een aanvraagproces heeft een beslistermijn van 8 weken. Dit is de tijd waarin wij onderzoek mogen doen of u wel of niet in aanmerking komt voor de tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering.
1

Indienen aanvraag

U dient uw aanvraag tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering in bij de gemeente. Deze aanvraag kunt u digitaal invullen, via de website van Gemeente Westland. Ook is deze te downloaden van de website en per post of bij de balie in te leveren.
2

Informatie

U verzameld alle benodigde informatie en levert deze aan bij de gemeente. Welke informatie nodig is voor de aanvraag wijst uit het aanvraagformulier.
3

Informatieverzameling

De gemeente beoordeeld of alle benodigde informatie is ingeleverd. Ontbreken er nog belangrijke stukken, dan neemt de gemeente contact met u op.
4

Beoordeling

Uw aanvraag wordt beoordeeld. De gemeente bekijkt of u aan alle voorwaarden voldoet en of u in aanmerking kunt komen voor de regeling.
5

Beschikking

U krijgt een beschikking thuisgestuurd waarin staat of u de toeslag toegewezen krijgt, of dat de aanvraag wordt afgewezen.

Start uw aanvraag

Hieronder kunt u uw aanvraag indienen. Voor vragen of meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen.

Direct uw aanvraag online indienen

Online indienen

Heeft u vragen?

We staan voor u klaar

Heeft u hulp nodig bij of heeft u vragen over het opstellen van uw aanvraag of melding? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Telefoon

Snel en persoonlijk contact 140174
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid