Bel ons : 140174

Ondersteuning bij de opvoeding

Informatie

illustratieU heeft vragen over de ontwikkeling van uw kind
Ontwikkelt uw kind zich anders dan dat u verwacht? Dat kan, want er is nooit sprake van een standaard waarin een kind zich ontwikkelt. In sommige zaken zal uw kind sneller zijn dan anderen en in sommige zaken langzamer.

Meestal is er niets aan de hand. Heeft u toch vragen over de ontwikkeling, dan kunt u altijd binnen uw gemeente terecht.

U heeft vragen over de opvoeding van uw kind
Opvoeden kan een pittige klus zijn. Uw kind komt bijvoorbeeld afspraken niet na, kan geen nee accepteren of is lastig met eten. Kortom: u heeft moeite om uw kind aan te sturen en uw kind heeft moeite met uw regels en grenzen. U zou hier graag hulp bij willen.

Mogelijkheden

U heeft vragen over de opvoeding van uw kind

Opvoedadviezen online
U bent op zoek naar opvoedadviezen waarop u kunt vertrouwen? Opvoeden.nl biedt u informatie en tips aan die zijn gemaakt door deskundigen. De website is gemaakt door Stichting Opvoeden. Klik hier voor meer informatie.

Ondersteuning bij grotere problemen of bij kinderen met een beperking
Heeft uw kind een diagnose zoals bijvoorbeeld ADHD, autisme of depressies? Dan kunt u hier wel ondersteuning bij gebruiken. Oudervereniging Balans versterkt de positie van kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen bij leren en gedrag.

Dat doet deze oudervereniging door uitwisseling van kennis en ervaringen tussen ouders, onderwijs, zorgprofessionals en wetenschap. Klik hier voor meer informatie.

U vraagt hulp in uw gemeente

Stel uw vragen aan Sociaal Kernteam Westland of
Zuid-Holland West (JGZ))


Stel uw vragen aan het Sociaal Kernteam Westland en/of de jeugdgezondheidszorg (JGZ). Heeft u vragen over de opvoeding van uw kind? En wilt u hier met een professional over praten? Dan kunt u hiervoor natuurlijk naar uw huisarts. Maar u kunt het ook bespreken met een professional van het Sociaal Kernteam Westland of de jeugdgezondheidszorg.

Wilt u de problemen bespreken met de juf of leidster van het kinderdagverblijf? Zij hebben allemaal contact met het JGZ/SKT. Zij kennen uw kind en de sociale kaart van Gemeente Westland. Ook bij het consultatiebureau voor jonge en oudere kinderen kunt u altijd terecht met (medische) vragen of advies over het opgroeien van uw kind. Klik hier voor meer informatie.

Trainingen en cursussen over opvoeden
Er zijn in uw gemeente diverse trainingen en cursussen over de opvoeding van uw kind. Hier krijgt u praktische tips. Klik hier voor meer informatie.

Zorgregisseur
U kunt bij de zorgregisseur terecht wanneer u op zoek bent naar 1 aanspreekpunt voor uw zorg. Iemand die samen met u een plan maakt voor uw persoonlijke situatie, en die u helpt de problemen op te lossen. De zorgregisseur kan u ook ondersteunen wanneer het u even niet lukt om zelf de regie over uw situatie te voeren. Klik hier voor meer informatie.

Instelling voor verstandelijk gehandicapten
Kinderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking kunnen in een speciale instelling wonen. Dit is een enorm ingrijpende verandering in uw persoonlijke situatie. Wilt u weten wat in uw situatie de beste oplossing is? Dan kunt u dit met de zorgregisseur bespreken. Klik hier voor meer informatie.

Alternatieven

De gemeente Westland heeft samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland ontwikkeld.

Heeft u opmerkingen? Graag ontvangen wij uw feedback indien informatie niet correct is of aangevuld moet worden. U kunt dan contact opnemen met SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2019 Sociaal Plein Westland | Proclaimer