Bel ons : 140174

Kindpakket (Stichting Leergeld)

Stap 1: Informatie

illustratie

Gemeente Westland wil dat elk kind mee kan doen met zijn of haar leeftijdsgenootjes. Meedoen aan sport, cultuur of, bijvoorbeeld een schoolreisje is belangrijk! En dat geldt ook voor een warme winterjas, een goede fiets en een bibliotheekabonnement. Daarom heeft de gemeente het Kindpakket Westland ontwikkeld.

Kunt u als gezin geen Bijzondere bijstand krijgen, maar heeft u wel een laag inkomen? Dan kan Stichting Leergeld mogelijk helpen.

Stichting Leergeld onderzoekt uw situatie om te bepalen of uw gezin ondersteuning kan krijgen. Zij kijken hierbij niet alleen naar het inkomen, maar bijvoorbeeld ook naar schulden.
Stichting Leergeld biedt ondersteuning op de volgende terreinen: vervoersmiddelen, schoolkosten & educatie, sport & cultuur. Denk bijvoorbeeld aan een schoolreis, sportschoenen, contributie van sport, muziekles of een computer. r.

Hieronder leest u waarvoor u het Kindpakket Westland kunt inzetten:

Winterjas
Uw kind kan van juli tot en met december voor € 50,- een winterjas kopen. Is de jas goedkoper? Dan mag voor het resterende bedrag in dezelfde winkel winterkleding worden uitgezocht.

Schoolreis
Eén keer per jaar kan uw kind op schoolreis voor maximaal € 50,- op de Basisschool en € 100,- op het Voortgezet Onderwijs

Bibliotheekpas
Voor alle kinderen tot en met 16 jaar is de Nationale Bibliotheekpas altijd gratis. Kinderen van 17 jaar krijgen via het Kindpakket ook een gratis bibliotheekpas

Sport en Spel
Eén keer per jaar kan uw kind deelnemen aan één activiteit: Sport en dans, Toneel en beeldende kunst, Muziek

Sportkleding en sportschoenen
Eén keer per jaar voor maximaal € 50,- sportartikelen uitzoeken als uw kind sport via het Kindpakket

Extra 5-17 jaar
Zwemles en A-diploma halen via het Kindpakket 5 en 6 jaar: 18 maanden les + A-diploma vanaf 7 jaar: 12 maanden les + A-diploma

Extra 11-17 jaar
Eén keer per jaar schoolspullen uitzoeken voor maximaal € 45,-.

Mogelijkheden

Er zijn verschillende opties voor een tegemoetkoming in de kosten. Hieronder vindt u enkele mogelijkheden.

U zoekt meer informatie over financiële regelingen

Wilt u weten van welke regelingen u allemaal gebruik zou kunnen maken? Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) heeft een rekentool waarmee u kunt bekijken van welke regelingen u eventueel gebruik zou kunnen maken.
Direct naar meer informatie

U probeert het zelf te regelen

U heeft spullen nodig voor uw kind, maar kunt u deze met moeite betalen. Er zijn veel tweedehands winkels en websites waar u voordelig tweedehands spullen kunt aanschaffen.

U vraagt hulp bij de gemeente

Kan niemand in uw omgeving u helpen? Zijn er geen andere mogelijkheden voor hulp? En voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u mogelijk het Kindpakket krijgen. U kunt dan een aanvraag indienen voor deze regeling.
Direct naar meer informatie

Alternatieven

Wellicht ook interessant voor u

De aanvraag voor het Kindpakket gaat over vergoedingen voor extra gemaakte kosten, die u eigenlijk niet kunt betalen. U kent uw persoonlijke situatie zelf het beste, maar door onderstaande thema’s denken we met u mee en geven we u een aantal suggesties die wellicht voor u ook interessant kunnen zijn.Wilt u liever hulp en samen met ons bespreken wat het beste bij u past? Bel ons dan op 14074.

Bijzondere bijstand

U heeft een bijstandsuitkering of een heel laag inkomen én extra kosten. U kunt dan om een vergoeding vragenMeer info>

Sociale participatie en gezonde leefstijl

De gemeente Westland vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de samenleving. Wanneer u een laag inkomen heeft of een bijstandsuitkering ontvangt kunt u gebruik maken van diverse minima regelingen van de gemeente. Een daarvan is de regeling ‘Sociale participatie en gezonde leefstijl’. Deze regeling verstrekt een extra vergoeding om deel te kunnen nemen aan de maatschappij en/of te investeren in een gezonde leefstijl.
Meer info>

Computer voor schoolgaande kinderen

Heeft u schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, een laag inkomen en een bescheiden vermogen? En kunt u de kosten voor de computer niet (helemaal) uit uw eigen inkomen betalen? Dan kunt u misschien gebruik maken van de regeling vergoeding voor computer voor schoolgaande kinderen.

De gemeente Westland vindt het belangrijk dat schoolgaande kinderen ook thuis gebruik kunnen maken van een computer. Als u deze kosten niet zelf kunt betalen, kunt u hiervoor een aanvraag indienen.
Meer info>

Individuele inkomenstoeslag

Heeft u langdurig (langer dan 3 jaar) een bijstandsuitkering of een laag inkomen en geen mogelijkheid om uw inkomen te verhogen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag.

De individuele inkomenstoeslag is een toeslag van de gemeente dat gebruikt kan worden om extra noodzakelijke uitgaven als rekeningen, wasmachine, koelkast etc. te betalen. Het geld is een extraatje en wordt niet van de bijstandsuitkering of ander inkomen afgetrokken. U betaalt geen belasting over het geld.
Meer info>

Stap 2 : Dienstverlening

Heeft u uw hulpvraag bij de gemeente gemeld? Dan staat een team van specialisten voor u klaar.

Wat zit er in de dienstverlening inbegrepen?

Het Kindpakket is afhankelijk van uw inkomen. Krijgt u ondersteuning van ons? Dan krijgt u de WestlandPas via de post opgestuurd. U kunt deze pas meteen gebruiken.
Heeft uw kind een activiteit gekozen? Dan neemt u de pas mee naar de organisatie of de winkel die meedoet. Het bedrag wordt door de medewerker van de pas afgeschreven.
1

Betaling van bijvoorbeeld contributie of cursusgeld

Stichting Leergeld Westland betaald rechtsreeks aan de club, vereniging, school en/of andere betrokken organisaties.
2

Tegoedbon

Krijgt u een tegemoetkoming in bijvoorbeeld de aanschaf van sportkleding? Dan krijgt u hiervoor een tegoedbon. Deze tegoedbon kunt u besteden aan het betreffende doel.
3

Alleen kosten van het lopende kalenderjaar

Alleen de kosten van een lopend kalenderjaar worden vergoed. U mag het geld niet gebruiken om bestaande schulden of oude rekeningen mee te betalen.
4

De website van Westlandpas

Op de website van Westlandpas kunt u het tegoed van de pas inzien. Ook vindt u daar verdere benodigde informatie. U heeft hiervoor wel een account op deze website nodig.

Stap 3 : Aanvraagproces

Hieronder leest u de stappen van een aanvraag voor het Kindpakket. Zo ziet u snel of u ervoor in aanmerking komt.

Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan hebben uw kinderen sowieso recht op het Kindpakket. U ontvangt dan automatisch bericht over het gebruik van het Kindpakket.

Mogelijkheid ondersteuning?

Beantwoord de volgende vragen om vast te stellen of u mogelijk in aanmerking komt voor ondersteuning door de gemeente Westland.

Woont u in gemeente Westland?

U bent ingeschreven in de gemeente Westland en u heeft hier ook een woonadres.

Is uw kind tussen de 4 en 18 jaar en gaat het nog naar school?

Geldt de volgende situatie voor u?

Uw inkomen is lager dan 120% van de bijstandsnorm en u heeft weinig vermogen
Om in aanmerking te komen voor ondersteuning door de gemeente, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld. Heeft u 1 of meerdere vragen met nee ingevuld, dan komt u niet in aanmerking.
Alternatieven voor Kindpakket (Stichting Leergeld)

Eigen bijdrage

Voor het Kindpakket geldt geen eigen bijdrage.
Vindt u de eigen bijdrag te hoog, of komt u niet in aanmerking voor een eigen bijdrage.
Alternatieven voor Kindpakket (Stichting Leergeld)

Start uw aanvraag

Hieronder kunt uw aanvraag indienen of melding doen, voor vragen of meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen.

Aaanvraag Kindpakket

Online indienen

Heeft u vragen?

We staan voor u klaar

Heeft u hulp nodig bij of heeft u vragen over het opstellen van uw aanvraag of melding? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Telefoon

Snel en persoonlijk contact 140174
De gemeente Westland heeft samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland gezamenlijk ontwikkeld.

Heeft u opmerkingen? Graag ontvangen wij uw feedback indien informatie niet correct is of aangevuld moet worden. U kunt dan contact opnemen met SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2018 Sociaal Plein Westland | Proclaimer