Bel ons : 140174

Computer voor schoolgaande kinderen

Stap 1: Informatie

illustratie Heeft u schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, een laag inkomen en een bescheiden vermogen? En kunt u de kosten voor de computer niet (helemaal) uit uw eigen inkomen betalen? Dan kunt u misschien gebruik maken van de regeling vergoeding voor computer voor schoolgaande kinderen.

De gemeente Westland vindt het belangrijk dat schoolgaande kinderen ook thuis gebruik kunnen maken van een computer. Als u deze kosten niet zelf kunt betalen, kunt u hiervoor een aanvraag indienen.

De vergoeding
U vraagt de computer aan met een voorlopige factuur of een prijsopgave van een winkel. De maximale vergoeding voor een computer is € 500,00. Onder computer wordt verstaan: een desktop of een laptop. Daarnaast een monitor, toetsenbord, muis en printer. 

Er wordt één computer per huishouden verstrekt. Na 4 jaar kunt u een nieuwe aanvraag doen.

Mogelijkheden

U probeert het zelf te regelen

Is er iemand in uw omgeving die u kunt helpen, of waarbij uw kinderen gebruik kunnen maken van een computer? Daarnaast wordt veel apparatuur tweedehands aangeboden, waardoor het minder hoge kosten met zich mee brengt.

U zoekt meer informatie over financiële regelingen

Wilt u weten van welke regelingen u allemaal gebruik zou kunnen maken? Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) vertrekt allerlei informatie over financiële zaken.
Direct naar meer informatie

Hulp via Stichting Leergeld Westland

De Stichting Leergeld ondersteunt ouders zodat alle kinderen deel kunnen nemen aan een schoolkamp (of sport – of toneelvereniging). Ook voor computers en andere schoolmaterialen kunnen zij helpen.
Direct naar meer informatie

De gemeente helpt u

Heeft u schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, een laag inkomen en een bescheiden vermogen? En kunt u de kosten voor de computer niet (helemaal) uit uw eigen inkomen betalen? Dan kunt u misschien gebruik maken van de regeling vergoeding voor computer voor schoolgaande kinderen.

De gemeente Westland vindt het belangrijk dat schoolgaande kinderen ook thuis gebruik kunnen maken van een computer. Als u deze kosten niet zelf kunt betalen, kunt u hiervoor een aanvraag indienen.
Direct naar meer informatie

Wellicht ook interessant voor u

De aanvraag voor de vergoeding voor een computer gaat over vergoedingen. U kent uw persoonlijke situatie zelf het beste, maar door onderstaande thema’s denken we met u mee en geven we u een aantal suggesties die wellicht voor u ook interessant kunnen zijn.Wilt u liever hulp en samen met ons bespreken wat het beste bij u past? Bel ons dan op 14074.

Bijzondere bijstand

U heeft een bijstandsuitkering of een heel laag inkomen én extra kosten. U kunt dan om een vergoeding vragen.Meer info>

Sociale participatie en gezonde leefstijl

De gemeente Westland vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de samenleving. Wanneer u een laag inkomen heeft of een bijstandsuitkering ontvangt kunt u gebruik maken van diverse minima regelingen van de gemeente. Een daarvan is de regeling ‘Sociale participatie en gezonde leefstijl’. Deze regeling verstrekt een extra vergoeding om deel te kunnen nemen aan de maatschappij en/of te investeren in een gezonde leefstijl.
Meer info>

Individuele inkomenstoeslag

Heeft u langdurig (langer dan 3 jaar) een bijstandsuitkering of een laag inkomen en geen mogelijkheid om uw inkomen te verhogen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag.

De individuele inkomenstoeslag is een toeslag van de gemeente dat gebruikt kan worden om extra noodzakelijke uitgaven als rekeningen, wasmachine, koelkast etc. te betalen. Het geld is een extraatje en wordt niet van de bijstandsuitkering of ander inkomen afgetrokken. U betaalt geen belasting over het geld.
Meer info>

Tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering

Heeft u een laag inkomen? En kunt u daardoor geen aanvullende zorgverzekering afsluiten? Misschien kunt u gebruik maken van de regeling Tegemoetkoming Premie Aanvullende Zorgverzekering. De gemeente vindt het belangrijk dat mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten de juiste zorg kunnen krijgen zonder dat zij daardoor in de financiële problemen komen.
Meer info>

Stap 2 : Dienstverlening

Een team van specialisten staat klaar om u in dit proces te ondersteunen. Hieronder vindt u een overzicht van stappen zodat u een inzicht krijgt wat u eventueel kunt verwachten.

Wat zit er in de dienstverlening inbegrepen?

Of u in aanmerking komt voor de vergoeding voor een computer is afhankelijk van uw inkomen. Stel, uw aanvraag wordt goedgekeurd. Dit betekend dat u het aangevraagde bedrag op uw rekening gestort krijgt.
1

Toeslag

U krijgt eenmalig de toeslag op uw rekening gestort. U dient dit bedrag daadwerkelijk te besteden aan een computer en randapparatuur. Na 4 jaar kunt u opnieuw in aanmerking komen voor deze regeling.

Stap 3 : Aanvraagproces

Hieronder vindt u in overzichtelijke stappen het aanvraagproces voor vergoeding voor een computer beschreven zodat u een overzicht krijgt van alle stappen en snel een indruk kunt krijgen of u ervoor in aanmerking komt.

Mogelijkheid ondersteuning?

Beantwoord de volgende vragen om vast te stellen of u mogelijk in aanmerking komt voor ondersteuning door de gemeente Westland.

Woont u in de Gemeente Westland?

Dit houdt in dat u ingeschreven bent en een woonadres heeft in de gemeente Westland Om in aanmerking te komen voor ondersteuning, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld.

Is uw kind tussen de 4 en 18 jaar?

Heeft u 3 jaar of langer een laag inkomen en is uw vermogen lager dan de vermogensgrens?

Een laag inkomen is een inkomen dat lager is dan 110% van de inkomensnorm.

Heeft u geen computer of is uw computer ouder dan 4 jaar en heeft u de afgelopen 4 jaar geen bijzondere bijstand voor een computer ontvangen?

Om in aanmerking te komen voor ondersteuning door de gemeente, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld. Heeft u 1 of meerdere vragen met nee ingevuld, dan komt u niet in aanmerking.

Eigen bijdrage

Een eigen bijdrage is voor de vergoeding voor een computer niet van toepassing.

Hoe verloopt een aanvraag?

Een aanvraagproces heeft een beslistermijn van 8 weken. Dit is de tijd waarin wij onderzoek mogen doen of u wel of niet in aanmerking komt voor vergoeding voor een computer.
1

Indienen aanvraag

U dient uw aanvraag vergoeding voor een computer in bij de gemeente. Deze aanvraag kunt u digitaal invullen, via de website van Gemeente Westland.
2

Informatie

U verzameld alle benodigde informatie en levert deze aan bij de gemeente. Welke informatie nodig is voor de aanvraag wijst uit het aanvraagformulier.
3

Informatieverzameling

De gemeente beoordeeld of alle benodigde informatie is ingeleverd. Ontbreken er nog belangrijke stukken, dan neemt de gemeente contact met u op.
4

Beoordeling

Uw aanvraag wordt beoordeeld. De gemeente bekijkt of u aan alle voorwaarden voldoet en of u in aanmerking kunt komen voor de regeling.
5

Beschikking

U krijgt een beschikking thuisgestuurd waarin staat of u de toeslag toegewezen krijgt, of dat de aanvraag wordt afgewezen.

Start uw aanvraag

Hieronder kunt u uw aanvraag indienen. Voor vragen of meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen.

Direct uw aanvraag online indienen

Online indienen

Heeft u vragen?

We staan voor u klaar

Heeft u hulp nodig bij of heeft u vragen over het opstellen van uw aanvraag of melding? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Telefoon

Snel en persoonlijk contact 140174
De gemeente Westland heeft samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland ontwikkeld.

Heeft u opmerkingen? Graag ontvangen wij uw feedback indien informatie niet correct is of aangevuld moet worden. U kunt dan contact opnemen met SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2019 Sociaal Plein Westland | Proclaimer