Skip to content
Bel ons : 140174

Aanvraag zorgregisseur

Informatie

Bent u op zoek naar één contactpersoon voor al uw zorg? Vraag dan een zorgregisseur van het Sociaal Kernteam Westland aan. Hij of zij maakt samen met u een persoonlijk plan en helpt u om uw problemen op te lossen. Daarnaast steunt de zorgregisseur ook wanneer het u even niet lukt om grip op uw situatie te houden. De zorgregisseur is er voor jong en oud en helpt bijvoorbeeld bij problemen door schulden, echtscheiding, ziekte, gezinsproblemen en jeugdproblemen.

De zorgregisseur is er voor iedereen

Iedereen wil een blij en gelukkig leven. Maar soms gebeurt er iets waardoor het even allemaal niet zo soepel loopt. U verliest uw baan, komt in een vervelende echtscheiding terecht of heeft opvoedproblemen met uw kind. Meestal lost u het zelf op, of met hulp van de mensen om u heen. Maar wat als u er zelf niet uitkomt? Gewoon omdat het probleem te groot is of er teveel tegelijkertijd speelt? Het Sociaal Kernteam Westland is ervoor om u dan te helpen. Het Sociaal Kernteam Westland is er voor alle Westlanders van 0 tot 100 jaar. Redt u het zelf even niet meer, dan nodigen we u uit de eerste stap te zetten en contact op te nemen. Vanuit uw vraag kijken we naar de juiste hulp en begeleiding. Het Sociaal Kernteam Westland kan snel de juiste hulp bieden die nodig is, zoveel mogelijk dicht bij huis.

Zorgregisseur Sociaal Kernteam Westland aanvragen

Een zorgregisseur van het Sociaal Kernteam maakt samen met u een plan van aanpak. Doel is dat u zelf zo snel mogelijk zelf weer verder kunt. De zorgregisseur kijkt of uw directe omgeving kan helpen. Als dat niet zo is, helpt de zorgregisseur. Als het nodig is regelt hij of zij een doorverwijzing naar specialistische hulp. Wilt u een gesprek met een Zorgregisseur aanvragen? Ga naar het aanmeldformulier van het Sociaal Kernteam.

Zorgen om een ander

Maakt u zich zorgen over iemand in uw omgeving? Kijk dan op de pagina bemoeizorg. Ziet u bijvoorbeeld tekens van huiselijk geweld, lichamelijke-, of geestelijke mishandeling, of (seksueel) misbruik? Neem contact op met Veilig Thuis via 0800-2000, of ga naar Veilig Thuis Haaglanden.nl.

Dringende situaties buiten werktijd

Bent u of iemand anders in direct gevaar
Bel dan 112.

Is er buiten kantoorwerktijd een situatie die dringend is en dus niet kan wachten tot de volgende werkdag? Omdat het niet veilig is bijvoorbeeld? Dit kunt u doen:

Jeugd
Wanneer er kinderen bij betrokken zijn, biedt het Crisis Interventie Team (CIT) hulp. Het CIT komt 7 dagen per week, 24 uur per dag direct in actie wanneer de veiligheid of het welzijn van een kind of jongere in gevaar is. Het CIT is er voor alle jeugd (en hun ouders) van 0 tot 21 jaar in de regio Haaglanden.
Bel: 070 - 37 95 160.
Kijk voor meer informatie op: Jeugdbescherming West.nl 

Volwassenen
Gaat het om een volwassene? Neem dan contact op met de Huisartsenpost Westland. De huisartsenpost is de hele avond, de nacht en het weekend open.
Telefoonnummer: 0174 - 63 87 38.
Kijk voor meer informatie op: Huisartsenpost Westland.nl

Hoe verloopt een aanvraag?

1

U neemt contact op met het Sociaal Kernteam Westland

U doet een melding door op de grote oranje button onderaan deze pagina te klikken of u belt het centrale nummer 140174. Dit is het klantcontactcentrum (KCC) van de gemeente Westland. U vertelt dat u behoefte heeft aan een zorgregisseur van het Sociaal Kernteam Westland. U wordt telefonisch doorverbonden of er wordt een terugbelafspraak met u gemaakt.
2

Het Sociaal Kernteam Westland bekijkt uw vraag

Het Sociaal Kernteam Westland belt u op en stelt u vragen zodat precies duidelijk wordt wat u nodig heeft. Na dit gesprek is duidelijk welke zorgregisseur u het best kan helpen met uw probleem.
3

Zorgregisseur neemt contact met u op

De zorgregisseur die het best past bij uw situatie neemt contact met u
op. Dit wordt uw vaste contactpersoon bij het Sociaal Kernteam Westland. De zorgregisseur plant een persoonlijk gesprek met u in.
4

Gesprek met de zorgregisseur

U maakt kennis met uw zorgregisseur. De zorgregisseur verzamelt samen
met u alle informatie die nodig is om de juiste hulp te bepalen. Hij of zij zorgt er samen met u voor dat uw zorgvraag volledig is. Hij of zij vraagt bijvoorbeeld aan u hoe het thuis gaat, op het werk en of er al zorgverleners betrokken zijn bij uw problemen: wat gaat goed, wat zijn de zorgen, wat zijn de wensen? Als u wilt, voert de zorgregisseur een gesprek met uw netwerk, zoals familie en vrienden. Zo heeft u altijd een vertrouwd iemand bij u in de buurt die u ook kan helpen.
5

Zorgregisseur verzamelt relevante informatie

De zorgregisseur verzamelt ook belangrijke informatie bij bijvoorbeeld uw
werk, zorgverleners die al betrokken zijn, school, netwerk, huisarts, wijkagent en gemeente Westland. Ook hier vraagt de zorgregisseur wat goed gaat, en waar zorgen over zijn. Dit gebeurt uiteraard alleen wanneer u dit goed vindt.
6

Als het nodig is krijgt u een plan van aanpak

Alle informatie wordt bij elkaar gezet in een plan van aanpak. Hierin staat wat
uw hulpvraag precies is en welke zorgen en wensen er zijn. Ook staat er met welke hulp u geholpen kunt worden. En welke problemen er in welke volgorde het best kunnen worden aangepakt en opgelost. Dit plan bespreekt de zorgregisseur met u. Als u het prettig vindt, kan er iemand uit uw omgeving bij dit gesprek aanwezig zijn. De zorgregisseur bespreekt dit met u. Dit kan telefonisch, per mail of in een persoonlijk gesprek.
7

Start van de hulp

De hulpverlener neemt contact met u op en de hulp begint zo snel
mogelijk. Let op: er kan een wachttijd zijn.

Start uw aanmelding

Via de oranje knop kunt u uw aanvraag voor een zorgregisseur indienen. Voor vragen of meer informatie belt u ons op het nummer hieronder.

Aanmelding Sociaal Kernteam

Online indienen

Heeft u vragen?

We staan voor u klaar

Heeft u hulp nodig bij of heeft u vragen over het opstellen van uw aanvraag of melding? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Telefoon

Snel en persoonlijk contact 140174
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid