Bel ons : 140174

Aanbod Sociaal Plein Westland

DEMO Centraal bureau stichting Kwest

Kwest BSO biedt plaats voor Buiten Schoolse Opvang.

Wilt u de zekerheid dat uw zoon of dochter na schooltijd in vertrouwde handen is? Dan is buitenschoolse opvang (BSO) bij stichting Kwest een ideaal alternatief. Hier kunnen kinderen na een schooldag op verhaal komen. Niks doen of spelen, binnen of buiten: de keus is aan uw kind.

Volgens de Wet BSO zijn scholen vanaf augustus 2007 zelf verantwoordelijk om buitenschoolse opvang aan te bieden als ouders dat willen. Zo wordt het ouders eenvoudiger gemaakt om werk en zorg te combineren. Dat betekent echter nog niet dat er ook altijd plek is op de BSO. Gelukkig vinden scholen het net als stichting Kwest belangrijk om een eind te maken aan de wachtlijsten. Een actieve aanpak is onderdeel van het beleid.

Als kinderen 4 jaar of ouder zijn, kunnen ze naar de BSO. Ze kunnen daar blijven tot en met groep 8 van de basisschool. Er zijn meerdere centra voor buitenschoolse opvang bij stichting Kwest. Veel scholen zijn verbonden aan één van deze vestigingen. Daardoor is de kans groot dat uw kind altijd klasgenoten tegenkomt. De openingstijden zijn aangepast aan de schooltijden: na schooltijd, in schoolvakanties en tijdens studiedagen.

Elk kind heeft na een dag school andere wensen. Of ze nu willen voetballen, spelen met Lego, een boekje willen lezen of buiten willen spelen: bij Kwest is er veel te doen. Daardoor is geen dag hetzelfde. En blijft het elke dag weer leuk om naar de BSO te gaan.

In de visie van Kwest staat het kind centraal. Ze moeten gestimuleerd worden in hun fantasie, in hun creativiteit en hun plezier. Dan vinden ze opvang plezierig en kunnen ze zelf groeien. In die visie passen enthousiaste en deskundige pedagogisch medewerkers.

Tijdens vakanties is de BSO de gehele dag geopend. Dan doet Kwest ook altijd iets speciaals. De ene keer een jungledag. De andere keer gaan naar een museum. Of ze organiseren buiten eigen Olympische Spelen of een kampeerweek.

Ieder schooljaar sluit de school wel eens haar deuren. Stichting Kwest biedt u de mogelijkheid uw kind op te vangen tijdens deze dagen. U kunt voor deze dagen uw ruilkaart gebruiken. Het is een vereiste dat er minimaal drie kinderen gebruik maken van de BSO tijdens de ADV- of studiedag. Mocht de school tussendoor nog vrije dagen of uren plannen die niet in de schoolgids zijn vermeld, kunt u deze ook later nog bij Kwest aanvragen.

Is uw zoon of dochter goed in sport? Of vindt hij of zij het gewoon leuk? Sportieve kinderen kunnen zich uitleven met een van de sportmedewerkers. Dat is opvang én sporten tegelijk. Kinderen kunnen kennis maken met allerlei sport- en spelactiviteiten.

Kwest heeft eigen vervoer om kinderen veilig van school naar de vestigingen te brengen. Met de scholen zijn vaste afspraken gemaakt over het ophalen van kinderen. Eigen pedagogisch medewerkers halen de kinderen op bij de scholen, dat is wel zo vertrouwd. Stichting Kwest is verantwoordelijk voor uw kind vanaf het moment dat de school uw kind overdraagt.
Terug naar de lijst>>

De locatie op de kaart

Heeft u opmerkingen? Graag ontvangen wij uw feedback indien informatie niet correct is of aangevuld moet worden. U kunt dan contact opnemen met support@sociaalpleinwestland.nl
@2018 Sociaal Plein Westland | All rights Reserved