Skip to content
Bel ons : 140174

Westlands maatje (worden)

Informatie

Mensen die kwetsbaar zijn vanwege psychische problemen, voelen zich soms onzeker of eenzaam. Soms hebben ze door hun psychiatrische problemen bijna geen contact meer met familie en vrienden. Een maatje zorgt ervoor dat iemand toch zijn verhaal kan vertellen en zich gesteund voelt. Hierdoor groeit het vertrouwen in zichzelf. Als maatje maakt u alle verschil van de wereld.

Een maatje zijn betekent: gezelligheid, iemand die luistert, praktische hulp zoals bijvoorbeeld een formulier invullen, samen iets doen. Want… onder de mensen komen of iets gaan doen is leuker en makkelijker met iemand samen. Samen sta je sterker! U bent er voor de gezelligheid of een steuntje in de rug, u bent geen hulpverlener. Zo’n steuntje in de rug, een maatje, is zó welkom en fijn. Want iemand kan zichzelf bij u zijn, zonder zijn of haar verleden. 

Meer informatie en contact

Vitis Welzijn
0174 - 63 03 58 / 06 - 44 74 42 19
f.wilbrink@vitiswelzijn.nl
Lees meer op Westlands maatje.
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid