Administratieve ondersteuning Belastingformulieren, pensioenadministratie, aanvragen bij de gemeente… De stapel formulieren kan behoorlijk oplopen. Kunt u wel wat assistentie gebruiken? Doe dan een beroep op Vitis Welzijn.
Of doet u het liever zelf Heeft u beginnende betalingsproblemen? Pak ze zelf aan met het stappenplan van zelfjeschuldenregelen.nl. Bij kleinere schulden kunt u het meestal zelf oplossen en is het nog niet nodig om hulp te zoeken. Kunt u een rekening niet betalen, neem dan direct contact op met de betreffende instantie. Leg hen uit wat uw situatie is en vraag hen mee te denken aan een oplossing. Daarmee voorkomt u grotere problemen.
Mogelijkheden
Er zijn verschillende opties om ondersteuning bij uw thuisadministratie te krijgen. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden.
U zoekt meer informatie over uw budget op orde houden
Een coördinator van Vitis maakt een afspraak met u en komt bij u thuis langs. Tijdens dit gesprek wordt vastgesteld waar u precies hulp bij nodig heeft. Er wordt een vrijwilliger gevraagd u hierbij te gaan helpen. Als deze is gevonden, komt hij of zij met de coördinator bij u kennismaken.
Hierna start zo spoedig mogelijk het traject thuisadministratie. Aan de inzet van deze dienst zitten geen kosten verbonden. U betaalt u zelf de kosten voor bijvoorbeeld porto, kopieën en ordners om spullen te ordenen. Alle papieren en bescheiden blijven gewoon bij u in huis, uw privacy is gewaarborgd. Meer informatie over Vitis Welzijn helpt u
De gemeente helpt u
Voor mensen met betalingsproblemen, problematische schulden of mensen die het lastig vinden om met geld om te gaan heeft de gemeente een schuldhulpverleningstraject. Hier zijn speciale voorwaarden aan verbonden. Meer informatie over De gemeente helpt u
Alternatieven
Voor hulp bij uw thuisadministratie zijn er ook nog een aantal alternatieven. Hieronder een selectie van alternatieven die beschikbaar zijn in Westland.
U kent uw persoonlijke situatie zelf het beste, maar door onderstaande thema's willen we met u meedenken en een aantal suggesties doen die wellicht voor u ook interessant kunnen zijn.
Wilt u liever hulp en samen met ons bespreken wat het beste bij u past? Bel ons dan op 0174 - 630358.
Vitis Welzijn staat voor u klaar om u in dit proces te ondersteunen. Hieronder vindt u een overzicht van de stappen.
Wat zit er in de dienstverlening inbegrepen?
Ondersteuning bij uw thuisadministratie is er voor iedere inwoner van gemeente Westland en is niet afhankelijk van uw inkomen. Stel, u krijgt ondersteuning bij uw thuisadministratie, wat staat u dan te wachten?
1
Ordenen
Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met het ordenen van de administratie.
2
Overzicht opstellen
Vervolgens gaat u met de gegevens van uw inkomsten en uitgaven een overzicht opstellen.
3
Financiële doelen
Door het stellen van duidelijke financiële doelen gaat u samen met de vrijwilliger bouwen aan een stabiele toekomst.
4
Zelf doen
De vrijwilliger helpt u om in de toekomst zelf uw eigen administratie te kunnen bijhouden.
Stap 3 : Aanvraagproces
Hieronder vindt u in overzichtelijke stappen het aanvraagproces voor hulp bij uw thuisadministratie beschreven.
Mogelijkheid ondersteuning?
Heeft u alle vragen met 'ja' ingevuld? U kunt dan gebruik maken van de thuisadministratie en budgetcoaching
Om in aanmerking te komen voor ondersteuning door de gemeente, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld. Heeft u 1 of meerdere vragen met nee ingevuld, dan komt u niet in aanmerking. Alternatieven voor Thuisadministratie en budgetcoaching
Eigen bijdrage
Een eigen bijdrage is voor ondersteuning bij uw thuisadministratie is niet noodzakelijk.
Een coördinator van Vitis maakt een afspraak met u. Deze komt bij u langs en in een gesprek wordt vastgesteld waar uw precies hulp bij nodig heeft in uw administratie.
3
Gesprek vrijwilliger
Er wordt een vrijwilliger gevraagd u hierbij te gaan helpen. De vrijwilliger komt samen met coördinator bij u langs om kennis te maken.
4
Start traject
Het traject thuisadministratie gaat van start, u wordt geholpen met het ordenen van uw administratie.
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.