Skip to content
Bel ons : 140174

Terug naar werk

Stap 1: Informatie

Werk zoeken en vinden is niet altijd makkelijk. Als u een bijstandsuitkering heeft en graag wilt werken, kan de gemeente u soms helpen. In bepaalde gevallen kan de gemeente u ook helpen wanneer u geen zelfstandig inkomen heeft.

Mogelijkheden

Ondersteuning via Patijnenburg

De gemeente biedt via Patijnenburg advies en praktische hulp. Om werkervaring op te doen, kan Patijnenburg helpen bij het vinden van bijvoorbeeld een stageplek. Soms betaalt Patijnenburg een cursus of scholing. Dat kan alleen als u zonder een cursus of opleiding geen werk kunt vinden. Het gebeurt in overleg met uw werkconsulent van Patijnenburg.
Meer informatie over Ondersteuning via Patijnenburg

Zoeken naar Werk, UWV

Ontvangt u een WW-, Wajong- of een WIA-uitkering dan kunt u contact opnemen met werk.nl van UWV.
Meer informatie over Zoeken naar Werk, UWV

Uitzendbureau's

Onze gemeente kent meerdere uitzendbureaus en ook op internet zijn allerlei vacatures te vinden.

Van Activering naar Werk

Patijnenburg en Vitis Welzijn hebben samen de vernieuwende methodiek ‘Van activering naar Werk’ ontwikkeld. De startvraag was hoe vrijwilligerswerk is in te zetten om de opstap naar betaald werk te vergemakkelijken voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.
Meer informatie over Van Activering naar Werk

WerkvindeninWestland

De facebookpagina voor het vinden van werk in het Westland.
Meer informatie over WerkvindeninWestland

Jongeren aan de Slag

Jongeren Aan de Slag (JAS) Westland is een initiatief van gemeente Westland gericht op voortijdig schoolverlaters en het bestrijden van jeugdwerkloosheid.. Ben je momenteel op zoek naar een (bij)baan, op zoek naar een opleiding of heb je een hulpvraag? JAS is er voor jongeren die aan de slag willen of willen blijven! Voor meer informatie klik hieronder of hier contact op.
Meer informatie over Jongeren aan de Slag

Wellicht ook interessant voor u

Stap 2 : Dienstverlening

Een team van specialisten staat klaar om u in dit proces te ondersteunen. Hieronder vindt u een overzicht van stappen zodat u een inzicht krijgt in welke dienst het beste bij u past.

Wat zit er in de dienstverlening inbegrepen?

1

Aanvraag Uitkering

Bij het goedkeuren van uw bijstandsuitkering wordt u automatisch aangemeld voor een re-integratietraject bij Patijnenburg.
2

Oproep Patijnenburg

 Door de werkconsulent van Patijnenburg wordt u opgeroepen
3

Voorlichting Patijnenburg

Patijnenburg geeft u voorlichting over het weer aan de slag gaan. U krijgt inzicht waar kansen liggen op de arbeidsmarkt en wat u van Patijnenburg mag verwachten ter ondersteuning en wat er van u aan inzet wordt verwacht.
4

Intakegesprek

In het intakegesprek wordt met u besproken welke kansen en mogelijkheden er zijn. De werkconsulent zal met u bespreken welke ondersteuning u nodig heeft. In een plan van aanpak worden afspraken gemaakt om stapsgewijs bij een werkgever aan de slag te gaan.
5

Re-integratieproject

 De doorlooptijd van uw re-integratietraject is afhankelijk van uw persoonlijke situatie (bijvoorbeeld relevante werkervaring, of inzetbaarheid). Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zal de route naar werk langer of korter duren. In het traject zult u deelnemen aan diverse activiteiten. Hierbij kunt u denken aan sollicitatietrainingen, korte vakopleidingen, taal, stagelopen om werkervaring en werknemersvaardigheden te ontwikkelen binnen Patijnenburg of bij een werkgever. Gedurende het traject is de werkconsulent uw vaste aanspreekpunt. De werkconsulent bespreekt de voortgang en maakt hier met u verdere afspraken over. Gedurende het traject wordt van u verwacht dat u actief blijft solliciteren. Onze accountmanagers zullen vacatures aanreiken waarop ze u kunnen bemiddelen.
6

Nazorg

Als u een betaalde baan heeft gevonden zal de werkconsulent nog 6 maanden contact met u houden. Als er in de werksituatie problemen ontstaan, kunt u altijd een afspraak maken met de werkconsulent. Indien er nog intensieve begeleiding wenselijk is, zal een jobcoach u regelmatig bezoeken op u werkplek.

Stap 3 : Aanvraagproces

Hieronder vindt u in overzichtelijke stappen het aanvraagproces voor het vinden van werk van Patijnenburg. Zo krijgt u inzicht in alle stappen en kunt u snel een indruk krijgen of u hiervoor in aanmerking komt.

Mogelijkheid ondersteuning?

Beantwoord de volgende vragen om vast te stellen of u mogelijk in aanmerking komt voor ondersteuning door de gemeente Westland.
Woont u in de gemeente Westland? Dit houdt in dat u ingeschreven bent en een woonadres heeft in de gemeente Westland. Om in aanmerking te komen voor ondersteuning, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld.
Heeft u hulp nodig bij het vinden van werk?
Heeft u een bijstandsuitkering bij de gemeente Westland?
Om in aanmerking te komen voor ondersteuning door de gemeente, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld. Heeft u 1 of meerdere vragen met nee ingevuld, dan komt u niet in aanmerking.

Hoe verloopt een aanvraag?

1

Aanvraag uitkering bij de gemeente

2

Aanmelding door de gemeente bij Patijnenburg

3

Oproep Patijnenburg

U wordt opgeroepen door een werkconsulent van Patijnenburg.
4

Voorlichting

5

Intakegesprek

6

Aanmelding Werkinzicht/ Werkleertraject

7

Inzet Leerwerktraject

Start uw aanvraag

Als eerste stap voor een aanmelding voor werk bij Patijnenburg, meldt u zich bij werk.nl voor een aanvraag van een uitkering.

Heeft u vragen?

We staan voor u klaar

Heeft u hulp nodig bij of heeft u vragen over het opstellen van uw aanvraag of melding? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Telefoon

Snel en persoonlijk contact 140174
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid