Skip to content
Bel ons : 140174

Strandgoed Ter Heijde

Informatie

Strandgoed Ter Heijde logies & respijt is een logeerhuis waar mensen met een lichamelijke beperking en/of een lichte vorm van dementie kunnen logeren zodat hun mantelzorger even rust krijgt.

Een mantelzorger is iemand die een familielid, vriend of buurman met een ziekte of beperking verzorgt, waardoor hij of zij thuis kan blijven wonen. Als een mantelzorger even tijd voor zichzelf nodig heeft, kan een professional of vrijwilliger de zorg een tijdje overnemen. Dat heet respijtzorg.

Waarom is respijtzorg belangrijk?

Even tijd nemen voor uzelf, het klinkt zo vanzelfsprekend en logisch. Toch zijn er veel mantelzorgers die dat niet zo normaal vinden, waardoor ze het soms niet volhouden en zelfs overbelast raken. Want mantelzorgen is zwaar, zeker als u werkt en/of een gezin heeft. 

Strandgoed Ter Heijde logies & respijt heeft een team van betrokken en geschoolde vrijwilligers en zorgmedewerkers die de taken van de mantelzorger voor een korte periode overnemen. In logies & respijt zorgt dit team 24 uur per dag, zeven dagen per week voor haar gasten.

Meer informatie en contact

Strandgoed Ter Heijde logies & respijt
015 - 515 5000
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid