Skip to content
Bel ons : 140174

Steun bij het opvoeden

Informatie

Opvoeden kan een pittige klus zijn. Uw kind komt bijvoorbeeld afspraken niet na, accepteert geen nee of is lastig met eten. U heeft moeite met het sturen van uw kind en uw kind heeft moeite met uw regels en grenzen. U wilt hier graag hulp bij.


Wat is opvoedondersteuning?

Opvoedondersteuning betekent dat er iemand informatie en advies komt geven over de opvoeding van uw kind. Ook kunt u samen thuis oefenen hoe u de adviezen meteen in uw gezin gebruikt.

Uw eigen zorgregiseur

Het Sociaal Kernteam Westland is er voor mensen die problemen hebben en er zelf niet meer uit komen. Het Sociaal Kern Team helpt bij allerlei problemen, zoals problemen bij de opvoeding. U krijgt één vast aanspreekpunt: de zorgregisseur. Hij of zij maakt samen met u een plan om de problemen aan te pakken. Het doel is dat u altijd zelf zo snel mogelijk zelf weer verder kan. Lukt dit niet op eigen kracht, dan kijken we of uw familie, vrienden of buren u kunnen helpen. Als het nodig is, helpt de zorgregisseur zelf. Ook regelt hij of zij zo nodig specialistische hulp voor u.

Mogelijkheden

Bekijk hieronder alle hulp die Het Sociaal Kernteam Westland aanbiedt.

Specifieke ondersteuning

Steun bij het opvoeden wanneer uw kind een diagnose heeft gekregen zoals ADHD, autisme, depressies, etc.

Algemene ondersteuning

Steun bij het opvoeden wanneer u problemen heeft met de opvoeding van uw kind, zonder dat er sprake is van een diagnose.

U heeft vragen over de opvoeding van uw kind

Opvoedadviezen online
Zoekt u online naar betrouwbare opvoedadviezen? Op Opvoeden.nl staan adviezen en tips van deskundigen. De website is gemaakt door Stichting Opvoeden. 

Ondersteuning bij grotere problemen of bij kinderen met een beperking
Heeft uw kind een diagnose zoals bijvoorbeeld ADHD, autisme of depressies? Dan kunt u wel wat hulp gebruiken. Oudervereniging Balans helpt kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen met leren en gedrag. Dat doet deze oudervereniging door het delen van kennis en ervaringen van ouders, onderwijs, kennis van mensen uit het vak en de wetenschap.

U vraagt hulp in uw gemeente

Stel uw vragen aan Sociaal Kernteam Westland of Zuid-Holland West (JGZ))
Stel uw vragen aan het Sociaal Kernteam Westland en/of de jeugdgezondheidszorg (JGZ). Heeft u vragen over de opvoeding van uw kind? En wilt u hier met een deskundige over praten? Dan kunt u hiervoor natuurlijk naar uw huisarts. Ook kunt u het ook bespreken met een professional van het Sociaal Kernteam Westland of de jeugdgezondheidszorg.

Wilt u de problemen bespreken met de juf of leidster van het kinderdagverblijf? Zij hebben allemaal contact met het JGZ/SKT. Zij kennen uw kind en de sociale kaart van Gemeente Westland. Ook bij het consultatiebureau voor jonge en oudere kinderen kunt u altijd terecht met (medische) vragen of advies over het opgroeien van uw kind.

Trainingen en cursussen over opvoeden
Er zijn in uw gemeente verschillende trainingen en cursussen over de opvoeding van uw kind. Hier krijgt u praktische tips. Kijk bijvoorbeeld bij Vitis voor meer informatie over hun cursusaanbod.

Zorgregisseur
Zoekt u naar 1 aanspreekpunt voor uw zorg? Ga dan naar de zorgregisseur. Dit is iemand die samen met u een plan maakt voor uw persoonlijke situatie, en die u helpt de problemen op te lossen. De zorgregisseur ondersteunt u ook als u zelf de controle over uw situatie even kwijt bent. Op de pagina zorgregisseur leest u meer informatie over de aanvraag.

Wonen in een instelling voor verstandelijk gehandicapten
Kinderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking kunnen in een speciale instelling wonen. Dit is een enorm ingrijpende verandering in uw persoonlijke situatie. Wilt u weten wat in uw situatie de beste oplossing is? Bespreek het met de zorgregisseur. Op de pagina zorgregisseur leest u meer informatie over de aanvraag.

Alternatieven

 
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid