Skip to content
Bel ons : 140174

Rolbus

Stap 1: Informatie

De Rolbus
U wilt vervoer en uw rolstoel moet mee. Speciaal voor u is er de Rolbus Westland. Met de Rolbus reist u voordelig binnen Westland.

Rolbus Westland is een initiatief van Vitis Welzijn en Platform Gehandicapten Westland. Rolbus Westland is er speciaal voor mensen van alle leeftijden met een lichamelijke beperking.

Zelf vervoer organiseren
Vervoer organiseren terwijl u in een rolstoel zit, is soms lastig. Toch zijn er wel manieren. In Westland is er een aantal taxibedrijven met aangepaste busjes. U kunt direct bij hen informeren. Reist u slechts een enkele keer? Dan is dit vaak de voordeligste manier. U kunt ook zelf een rolstoelauto huren.
Mogelijk kunt u de kosten declareren bij uw zorgverzekeraar.

Mogelijkheden

Er zijn verschillende opties voor vervoersdienstverlening. Hieronder vindt u enkele mogelijkheden.

U zoekt meer informatie over rolstoelvervoer

U wilt uw vervoer zelf regelen. Waar moet u dan op letten? En als een ander uw vervoer organiseert, bijvoorbeeld de gemeente? Dan is het goed zelf te weten hoe u het veiligst kan worden vervoerd.

De stichting Intermobiel vertelt u hier meer over.
Meer informatie over U zoekt meer informatie over rolstoelvervoer

U probeert zelf uw rolstoelvervoer te regelen

In Westland is een aantal taxibedrijven met aangepaste busjes. U kunt direct bij hen informeren wat de mogelijkheden en de kosten zijn.
U kunt ook op internet zoeken. Gebruikt u hiervoor dan de termen ‘rolstoel+vervoer’.
Denkt u er ook aan bij uw zorgverzekeraar na te gaan of u de kosten kan declareren?

Heeft u buren of andere kennissen met een grote(re) of aangepaste auto? U kunt ook hen vragen om hulp.
Meer informatie over U probeert zelf uw rolstoelvervoer te regelen

U vraagt hulp bij Rolbus Westland

Rolbus Westland is er speciaal voor mensen van alle leeftijden met een lichamelijke beperking. Met deze recreatieve vervoersdienst door vrijwilligers van Platform Gehandicapten Westland reist u binnen Westland voordelig naar waar u maar wilt. Rolbus Westland rijdt op alle dagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Het lidmaatschap kost € 15,- per kwartaal. Dit bedrag wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Om te kunnen reizen koopt u 18 ritbonnen. Deze kosten in totaal € 15,-. Een rit is een enkele reis naar of van uw bestemming. Een enkele rit kost u dus € 0,85, ongeacht de afstand.

U koopt de ritbonnen bij de Rolbus.

Rolbus Westland is een initiatief van Vitis Welzijn en Platform Gehandicapten Westland en mogelijk gemaakt door de overdracht van een rolstoelbus door Stichting Vrienden van Ouderen in Wateringen en Kwintsheul.
Meer informatie over U vraagt hulp bij Rolbus Westland

U doet een Wmo-melding bij de gemeente

Zijn bovenstaande mogelijkheden geen oplossing voor uw vervoersproblemen? Dan heeft u mogelijk recht op ondersteuning vanuit de gemeente. Dit noemen wij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

De Wmo heeft als doel dat u zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en mee kan doen in de samenleving. Via onderstaande link vraagt u een gesprek aan met een Wmo-consulent van de gemeente. Deze zoekt samen met u naar mogelijke oplossingen.
Meer informatie over U doet een Wmo-melding bij de gemeente

Wellicht ook interessant voor u

De aanvraag voor vervoer met de Rolbus gaat over vervoer/mobiliteit. U kent uw persoonlijke situatie zelf het beste, maar door onderstaande thema’s denken we met u mee en geven we u een aantal suggesties die wellicht voor u ook interessant kunnen zijn.

Wilt u liever hulp en samen met ons bespreken wat het beste bij u past? Bel ons dan op 0174 – 630358 voor een persoonlijk gesprek.

Stap 2 : Dienstverlening

Het team van Rolbus Westland staat klaar om u in dit proces te ondersteunen. Hieronder vindt u een overzicht van stappen.

Wat zit er in de dienstverlening inbegrepen?

De Rolbus is er voor iedere inwoner van gemeente Westland. Het is niet afhankelijk van uw inkomen.
1

U wordt lid van Rolbus Westland

U meldt zich aan als lid van Rolbus Westland. U bent minimaal 1 jaar lid. Als lid kunt u ritten kopen.

Wilt u het lidmaatschap opzeggen? Stuur een e-mail naar rolbus@vitiswelzijn.nl
2

Een reis aanvragen

Als lid van de Rolbus boekt u eenvoudig uw reis. U geeft aan hoe laat u wilt vertrekken en waar u wilt worden opgehaald. U geeft ook aan waar u heen wilt en hoe laat u wilt worden opgehaald. U kunt in heel Westland reizen.

De Rolbus rijdt op dagen van 09.00 tot 17.00 uur.

Let op: vraag de reis minimaal 1 werkdag van tevoren aan. Bel hiervoor op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur naar 0174 – 820255.
3

Ophalen

De Rolbus komt u op het afgesproken tijdstip bij uw vertrekadres ophalen. Deze rit kost 1 ritbon. Ook uw eventuele begeleider betaalt 1 ritbon. Indien nodig helpt de chauffeur u in- en uitstappen.
4

Thuisbrengen

De Rolbus komt u op het afgesproken tijdstip weer van uw bestemming ophalen. Deze rit kost 1 ritbon. Ook uw eventuele begeleider betaalt 1 ritbon. Indien nodig helpt de chauffeur u in- en uitstappen.

Stap 3 : Aanvraagproces

Hieronder vindt u in overzichtelijke stappen het aanvraagproces voor vervoer met de Rolbus Westland.

Mogelijkheid ondersteuning?

Kunt u bij alle onderstaande vragen ‘Ja’ invullen? Dan komt u in aanmerking voor ondersteuning.
Woont u in gemeente Westland? Dit houdt in dat u ingeschreven bent en een woonadres heeft in de gemeente Westland
Heeft u vervoersproblemen die u niet kunt oplossen?
Bent u lid van Rolbus Westland?
Wilt u reizen in Westland?
Wilt u vervoer tussen 09.00 en 17.00 uur?
Om in aanmerking te komen voor ondersteuning door de gemeente, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld. Heeft u 1 of meerdere vragen met nee ingevuld, dan komt u niet in aanmerking.
Alternatieven voor Rolbus

Eigen bijdrage

Het lidmaatschap van de Rolbus bedraagt € 15eur per kwartaal. U betaalt € 15,- voor 18 ritten. De ritbonnen koopt u bij de chauffeur.
Vindt u de eigen bijdrage te hoog, of komt u niet in aanmerking voor een eigen bijdrage.
Alternatieven voor Rolbus

Hoe verloopt een aanvraag?

Hieronder leest u hoe het aanvraagproces verloopt.
1

Lid worden

Om gebruik te kunnen maken van de Rolbus dient u zich eerst aan te melden, via het informatiepakket met aanmeldformulier.
2

Een rit afspreken

Als lid van de Rolbus boekt u eenvoudig uw reis. U dient minimaal één werkdag van tevoren op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur te bellen naar 0174 – 820255. U geeft het tijdstip van vertrek, het ophaaladres en bestemmingsadres als ook het tijdstip voor de terugreis door. (kan mailen niet?!?! rolbus@vitiswelzijn.nl
3

Ophalen

U wordt op het door u afgesproken tijdstip en adres opgehaald door de Rolbus. Voor deze rit heeft u en ook uw begeleider(s) één ritbon nodig. De chauffeur helpt u bij het in- en uitstappen.
4

Thuisbrengen

U wordt op het door u afgesproken tijdstip weer opgehaald door de Rolbus. Voor deze rit heeft u en ook uw begeleider(s) één ritbon nodig. De chauffeur helpt u bij het in- en uitstappen.

Start uw aanvraag

Hieronder kunt u uw aanvraag indienen. Voor vragen of meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen.

Direct uw aanvraag online indienen

Online indienen

Heeft u vragen?

We staan voor u klaar

Heeft u hulp nodig bij of heeft u vragen over het opstellen van uw aanvraag of melding? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Telefoon

Snel en persoonlijk contact 140174
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid