Skip to content
Bel ons : 140174

Plusbus

Stap 1: Informatie

Bent u 60 jaar of ouder en u heeft geen eigen vervoer? Dan kunt u niet op bezoek bij kennissen of familie. U wordt beperkt in uw sociale contacten. Speciaal voor u is er de Plusbus. Met de Plusbus reist u voordelig binnen Westland en Hoek van Holland.

De Plusbus is een dienst van Vitis Welzijn.

Mogelijkheden

Er zijn verschillende opties om vervoer te regelen. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden.

U probeert zelf uw vervoer te regelen

Veel mensen hebben een auto voor de deur hebben staan. Zij brengen en halen u graag even ergens naartoe. U kunt dit aan uw directe buren of andere kennissen vragen.
Meer informatie over U probeert zelf uw vervoer te regelen

U vraagt hulp bij Vitis Welzijn

Speciaal voor 60+-ers is er de Plusbus. Met deze vervoersdienst van Vitis Welzijn reist u binnen Westland en Hoek van Holland voordelig naar waar u maar wilt. De Plusbus rijdt op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur, maar niet tijdens het weekend of op feestdagen.

Voor het lidmaatschap betaalt u € 15,00 per persoon per kwartaal ( € 5,00 per maand).
Dit geld wordt via een automatische incasso van uw bankrekening afgeschreven.
Naast het lidmaatschap koopt u een vervoersbewijsboekje. De prijs hiervoor bedraagt per € 20,00 voor 20 ritten.
Dit vervoersbewijsboekje is verkrijgbaar bij de bijrijder in de Plusbus. Een enkele rit met de bus kost dus € 1,00 per keer, ongeacht de afstand.
Meer informatie over U vraagt hulp bij Vitis Welzijn

U doet een Wmo-melding bij de gemeente

Zijn bovenstaande mogelijkheden geen oplossing voor uw vervoersproblemen? Dan heeft u mogelijk recht op ondersteuning vanuit de gemeente. Dit noemen wij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

De Wmo heeft als doel dat u zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en mee kan doen in de samenleving. Via onderstaande link vraagt u een gesprek aan met een Wmo-consulent van de gemeente. Deze zoekt samen met u naar mogelijke oplossingen.
Meer informatie over U doet een Wmo-melding bij de gemeente

Wellicht ook interessant voor u

De aanvraag voor vervoer met de Plusbus gaat over mobiliteit. U kent uw persoonlijke situatie zelf het beste, maar door onderstaande thema’s denken we met u mee en geven we u een aantal suggesties die wellicht voor u ook interessant kunnen zijn.

Wilt u liever hulp en samen met ons bespreken wat het beste bij u past?
Bel ons dan op 0174 – 630358 voor een persoonlijk gesprek.

Stap 2 : Dienstverlening

Vitis Welzijn staat klaar om u in dit proces te ondersteunen. Hieronder vindt u een overzicht van stappen.

Wat zit er in de dienstverlening inbegrepen?

De Plusbus is er voor iedere inwoner van gemeente Westland van 60 jaar en ouder. Het is niet afhankelijk van uw inkomen.
1

U wordt lid van Plusbus

U meldt zich aan als lid van Plusbus Westland. U bent minimaal 1 jaar lid. Als lid kunt u ritten kopen.

Wilt u het lidmaatschap opzeggen? Stuur een e-mail naar plusbus@vitiswelzijn.nl
2

Een reis aanvragen

Als lid van de Plusbus boekt u eenvoudig uw reis. U geeft aan hoe laat u wilt vertrekken en waar u wilt worden opgehaald. U geeft ook aan waar u heen wilt en hoe laat u wilt worden opgehaald. U kunt in heel Westland en Hoek van Holland reizen.

De Plusbus rijdt op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur, maar niet tijdens het weekend of op feestdagen.

Let op: vraag de reis minimaal 1 werkdag van tevoren aan. Bel hiervoor naar 0174 – 444221.
3

Ophalen

De Plusbus komt u op het afgesproken tijdstip bij uw vertrekadres ophalen. Deze rit kost 1 ritbon. Ook uw eventuele begeleider betaalt 1 ritbon. Indien nodig helpt de chauffeur u in- en uitstappen.
4

Thuisbrengen

De Plusbus komt u op het afgesproken tijdstip weer van uw bestemming ophalen. Deze rit kost 1 ritbon. Ook uw eventuele begeleider betaalt 1 ritbon. Indien nodig helpt de chauffeur u in- en uitstappen.

Hoe verloopt een aanvraag?

Hieronder leest u hoe het aanvraagproces verloopt.
1

Lid worden

U vult het aanmeldformulier voor de Plusbus in. Voor vragen neemt u contact op met de Plusbus via 0174 444221 of stuurt een e-mail naar plusbus@vitiswelzijn.nl.
2

Machtigen

U vult het machtigingsformulier in voor de automatische incasso. Hiermee geeft u akkoord aan Vitis Welzijn om de contributie voor de kwartalen af te schrijven.
3

Lidmaatschap

Na ontvangst van de documenten wordt de lidmaatschapskaart van de Plusbus toegestuurd. U kunt hiermee ritbonnen kopen en uw ritten via de administratie plannen.
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid