Skip to content
Bel ons : 140174

Mediation

Informatie

Wie kunt u het beste inschakelen om te helpen bij uw scheiding? Een advocaat of een mediator? Het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Hierdoor gaat uw scheiding makkelijker en is de echtscheiding sneller geregeld.

Gaan scheiden is een lastige tijd. U beseft dat u hulp nodig heeft in deze moeilijke en verdrietige periode. Hieronder ziet u de belangrijkste verschillen tussen mediation en een advocaat.

Mediation

Kunt u nog goed met elkaar praten en wilt u samen de scheiding regelen? Dan is samen naar een mediator gaan een goede keus. Een mediator is een bemiddelaar. Hij of zij praat met jullie en daarna maken jullie samen afspraken.

Mediation is bijvoorbeeld:
  • Overleg onder begeleiding
  • Afspraken maken onder begeleiding
  • Gesprekken direct met elkaar

Advocaat

Een andere manier om de scheiding samen te regelen is met een gezamenlijke advocaat. Dit is één advocaat voor jullie allebei. Ook hier gaan jullie samen naartoe om afspraken te maken. Het grote verschil is dat een advocaat minder kijkt naar wat u samen bespreekt, maar meer naar de regels van de wet. Daarnaast weten advocaten meer van geldzaken. Heeft u veel geldzaken die geregeld moeten worden of hebben jullie een eigen bedrijf? Dan is het verstandiger om u door een advocaat te laten helpen.

Kunt u niet meer met elkaar praten of wilt u niet meer samen alles regelen, dan kiest u allebei een eigen advocaat. Uw eigen advocaat kijkt dan alleen naar wat goed is voor u. Hij of zij zal er alles aan doen om te regelen wat het beste voor u is.

Lees meer over een mediator of advocaat.
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid