Skip to content
Bel ons : 140174

Leerwerkcheque

Stap 1: Informatie

Met de leerwerkcheque kunnen jongeren werkervaring opdoen bij een werkgever die ze zelf uitzoeken, met als doel het aanbieden van een opstap naar de arbeidsmarkt. Jongeren krijgen de kans om werkervaring op te doen. De jongere ontvangt in deze periode begeleiding van de werkgever, doet werkervaring op en ontwikkelt vaardigheden en competenties. De jongere ontvangt een vergoeding van de werkgever en de werkgever ontvangt een subsidie van de gemeente. Het gaat om een periode van 6 maanden, van 32 uur per week. Voor BBL-ers kan de termijn worden verlengd naar 10 maanden, indien dit leidt tot het behalen van een startkwalificatie.

Voor wie?
De leerwerkcheque is bedoeld voor jongeren van 16 tot 27 jaar;
  • met een diploma op MBO-2 t/m 4 niveau, HBO of WO
  • leerlingen/schoolverlaters van het praktijkonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs die geen leerbaan kunnen vinden, of;
  • BBL-ers zonder arbeidsovereenkomst (aanvraag op advies van de stagebegeleider, alleen als een arbeidsovereenkomst niet haalbaar is).
Jongeren met een HAVO of VWO diploma komen niet in aanmerking voor de leerwerkcheque.

Wat ga je verdienen?
  • Als je tussen de 18 en 27 jaar bent, betaalt de werkgever jou maandelijks €600,- netto en draagt loonheffing en ZVW-premie af. De subsidie aan de werkgever bedraagt €500,- per maand.
  • Als je 16 of 17 bent betaalt de werkgever jou maandelijks €400 netto. De subsidie aan de werkgever bedraagt €300,- per maand.

Gebruik de leerwerkcheque in je sollicitatiebrief!
In je sollicitatiebrief kan je de werkgever wijzen op het bestaan van de leerwerkcheque. Hiervoor kan je bijvoorbeeld deze tekstsuggestie overnemen in je brief:
"Daarnaast wil ik u graag wijzen op de leerwerkcheque; een subsidie van de gemeente Westland, waarmee u mijn salaris kunt betalen. Zo huurt u mij in tegen een aantrekkelijk tarief en kan ik werkervaring opdoen bij uw bedrijf. Voor meer informatie en het aanvraagformulier verwijs ik u naar de site van de gemeente: www.gemeentewestland.nl/leerwerkcheque.

Wellicht ook interessant voor u

U kent uw persoonlijke situatie zelf het beste, maar door onderstaande thema’s denken we met u mee en geven we u een aantal suggesties die wellicht voor u ook interessant kunnen zijn.Wilt u liever hulp en samen met ons bespreken wat het beste bij u past? Bel ons dan op 14074.

Aanvraagproces

Hieronder vindt u in overzichtelijke stappen het aanvraagproces voor de leerwerkcheque beschreven zodat u een overzicht krijgt van alle stappen en snel een indruk kunt krijgen of u ervoor in aanmerking komt.

Mogelijkheid ondersteuning?

Beantwoord de volgende vragen om vast te stellen of u mogelijk in aanmerking komt voor ondersteuning door de gemeente Westland.
Woon je in Gemeente Westland?
Ben je tussen de 16 en 27 jaar oud en heb je een diploma op MBO-2 t/m 4 niveau, HBO of WO? Óf ben je leerling of schoolverlater van het praktijkonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs en geen leerbaan kunt vinden óf Je bent BBL-er zonder arbeidsovereenkomst
Staat het bedrijf waarvoor je wil werken ingeschreven bij de Kamer van Koophandel?
Om in aanmerking te komen voor ondersteuning door de gemeente, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld. Heeft u 1 of meerdere vragen met nee ingevuld, dan komt u niet in aanmerking.

Start uw aanvraag

Hieronder kunt u uw aanvraag indienen. Voor vragen of meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen.

Uw aanvraag indienen

Online indienen

Heeft u vragen?

We staan voor u klaar

Heeft u hulp nodig bij of heeft u vragen over het opstellen van uw aanvraag of melding? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Telefoon

Snel en persoonlijk contact 140174
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid