Skip to content
Bel ons : 140174

Individuele studietoeslag

Informatie

Scholieren en studenten vanaf 15 jaar met een arbeidsbeperking kunnen in aanmerking komen voor een individuele studietoeslag. Jongeren met een beperking zijn soms minder goed in staat hun opleiding te combineren met werk. De studietoeslag is bedoeld om te voorkomen dat zij hierdoor vaker en meer moeten lenen dan jongeren die naast hun opleiding wel kunnen werken.

Mogelijkheden

Er zijn verschillende opties om tegemoetkoming in de kosten te krijgen. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden

Individuele studietoeslag via de gemeente

Studenten vanaf 15 jaar met een arbeidsbeperking, kunnen in aanmerking komen voor een individuele studietoeslag. Via de gemeente krijg je dan een vergoeding om tegemoet te komen aan de gemaakte studiekosten. Meer informatie vindt u op de website van gemeente Westland.
Meer informatie over Individuele studietoeslag via de gemeente

Welke regelingen zijn er nog meer?

Wilt u weten van welke regelingen u allemaal nog meer gebruik zou kunnen maken? Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) heeft een rekentool waarmee u kunt bekijken welke regelingen u eventueel zou kunnen gebruiken.
Meer informatie over Welke regelingen zijn er nog meer?

Hulp via het UWV

Het UWV bemiddeld en beantwoord vragen die u heeft over het vinden en behouden van werk of ziekte tijdens werk. Heeft u een ziekte of handicap en kunt u daardoor alleen met hulp of begeleiding werken? Of kunt u helemaal niet werken? Dan krijgt u misschien ondersteuning bij werk of inkomsten.
Meer informatie over Hulp via het UWV

Wellicht ook interessant voor u

De aanvraag voor de individuele studietoeslag gaat over vergoedingen. U kent de persoonlijke situatie zelf het beste, maar door onderstaande thema’s denken we met u mee en geven we u een aantal suggesties die ook interessant kunnen zijn.
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid