Skip to content
Bel ons : 140174

Formulierenbrigade

Stap 1: Informatie


Heeft u moeite met het invullen van (aanvraag)formulieren? De formulierenbrigade van Vitis helpt u bij het invullen van formulieren op het gebied van geldzaken en administratieve zaken.  

De Formulierenbrigade van Vitis Welzijn bestaat uit vrijwilligers die klaarstaan met deskundig advies en praktische hulp. Ze helpen u graag met het invullen en inleveren van uw formulier. Alle diensten van de Formulierenbrigade zijn gratis.

Op deze pagina vindt u:

  • Stap 1: Wat is de Formulierenbrigade? Hoe krijgt u hulp bij het invullen en inleveren van formulieren? En op welke andere manieren (alternatieven) kunt u hulp krijgen bij het invullen van formulieren?
  • Stap 2: Wat doet de gemeente voor u als u hulp vraagt bij het invullen van uw formulier?
  • Stap 3: Hier ziet u of u hulp kunt krijgen bij het invullen van uw formulier. Ook ziet u in duidelijke stappen hoe dit gaat.

Doet u het liever zelf?

Weet u welke formulier u moet invullen maar lukt het niet de informatie te verzamelen? Vraag dan de organisatie waar u het formulier naartoe moet sturen om hulp. De meeste organisaties helpen u graag.

Mogelijkheden

Hieronder leest u welke mogelijkheden u heeft om hulp te krijgen bij het invullen van formulieren.

U probeert zelf uw formulieren in te vullen

U wilt graag op tijd uw zaken op orde hebben. U heeft het juiste formulier ingevuld, maar u weet niet zeker of u het goed heeft gedaan. Vraag dan aan de betreffende organisatie om te kijken of u het formulier goed heeft ingevuld. U kunt ook vragen of ze u willen helpen het formulier compleet in te leveren.
En anders is er misschien iemand in uw directe omgeving die u met de formulieren kan helpen.

U vraagt hulp bij Vitis Welzijn

De Formulierenbrigade van Vitis Welzijn is er voor iedere Westlander die het moeilijk vindt om formulieren in te vullen. Deze deskundige en betrouwbare groep vrijwilligers helpt u graag met uw vragen over verschillende organisaties. Alle vrijwilligers hebben een geheimhoudingsverklaring ondertekend, zodat uw privacy verzekerd is.

U kunt bijvoorbeeld hulp krijgen bij vragen over:
  • bijstand
  • toeslagen
  • belastingen
  • bezwaarschriften
  • aanvraag voedselbank
  • AOW

Staat uw formulier niet in deze lijst, of twijfelt u? Neem dan gerust contact op met Vitis Welzijn. Het kan zijn dat de Formulierenbrigade u toch kan helpen.
Meer informatie over U vraagt hulp bij Vitis Welzijn

Stap 2 : Dienstverlening

Heeft u hulp aangevraagd? Dan staat een team van specialisten voor u klaar.

Wat zit er in de dienstverlening inbegrepen?

De formulierenbrigade is er voor iedere inwoner van gemeente Westland. Hier ziet u hoe hulp door de Formulierenbrigade gaat:
1

Begeleiding

Samen met een vrijwilliger kijkt u of u het goede formulier heeft, of u op de goede weg bent of dat u misschien nog meer gegevens nodig heeft.
2

Inventarisatie (kijken wat er allemaal nodig is)

U kijkt samen of er nog andere formulieren zijn die u moet invullen.
3

Formulier invullen

De vrijwilliger helpt u met het invullen van het formulier zodat u het kan inleveren.
4

Hulp bij het inleveren (indienen) van het formulier

Als het formulier inleveren lastig voor u is, dan helpt de vrijwilliger u.

Stap 3 : Aanvraagproces

Hieronder leest u in duidelijke stappen hoe uw aanvraag voor de formulierenbrigade gaat. Ook ziet u snel of u ervoor in aanmerking komt.

Mogelijkheid ondersteuning?

Kunt u op de vraag hieronder ‘Ja’ invullen? Dan komt u in aanmerking voor hulp door de Formulierenbrigade.
Heeft u een formulier dat u zelf niet kunt invullen of inleveren?
Om in aanmerking te komen voor ondersteuning door de gemeente, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld. Heeft u 1 of meerdere vragen met nee ingevuld, dan komt u niet in aanmerking.
Alternatieven voor Formulierenbrigade

Hoe verloopt een aanvraag?

Hieronder leest u de stappen van een aanvraag voor de Formulierenbrigade.
1

Aanmelden

U meldt zich aan bij Vitis Welzijn. Dit doet u door een e-mail te sturen. Het e-mailadres is: welzijnsdiensten@vitiswelzijn.nl. Geef in uw mailbericht een korte omschrijving van uw vraag. Er kan een wachtlijst zijn.
2

Afspraak

Een coördinator van Vitis maakt een afspraak met u. U wordt uitgenodigd op één van de Buurt Informatiepunten. De coördinator belt u en legt u uit wat er tijdens de afspraak gebeurt. U hoort dan ook wat u eventueel moet meenemen.
3

Gesprek met een vrijwilliger

Een vrijwilliger ontvangt u op het afgesproken moment op één van de Buurt Informatiepunten.
4

Start traject

De vrijwilliger van de Formulierenbrigade helpt u met het invullen van de formulieren.
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid