Skip to content
Bel ons : 140174

Aanbod Sociaal Plein Westland

Praktijk MMIXX

Relatietherapie
Samen heel graag de toekomst willen beleven, maar op dit moment niet overzien ‘hoe’
is vaak het startpunt van relatietherapie. Als de balans van ‘geven en nemen’ binnen de relatie uit verhouding raakt, kan het structureren van gedachten en gevoelens veel inzichten geven.
Met cliënten ontdek ik patronen binnen de relatie, maar wordt ook duidelijk welk effect ieders eigen gedrag op de ander heeft en vice versa.
Relatietherapie is niet altijd garantie voor het hervinden van passie of perspectief, maar geeft bij volledige inzet van partijen in elk geval duidelijkheid in het hier en nu.

Begeleiding bij scheiden
Wanneer het hoge woord ‘scheiden’ is uitgesproken, betekent dat niet alleen het einde van een tijdperk, maar ook een begin. Er moet ontzettend veel geregeld, besproken en losgelaten worden. Cliënten kunnen hulp gebruiken om de toekomst constructief tegemoet te gaan en wederzijdse verwachtingen helder te krijgen.
Dit werkt doorgaans prettiger met een onafhankelijk derde in het gesprek.
Met elkaar stellen cliënten en ik indien van toepassing een ouderschapsplan op en worden er afspraken gemaakt die voor iedereen aanvaardbaar zijn.

Gescheiden opvoeden
Samen zijn cliënten verantwoordelijk voor de kinderen, maar wel vanuit twee huishoudens.
Met eigen regels, met een eigen gezinscultuur. Het vergt veel om als ex-partners het belang van de kinderen voorop te blijven stellen, en tevens allebei je eigenheid te kunnen behouden.
Met elkaar bespreken cliënten en ik situaties die makkelijker zouden kunnen verlopen en onderzoeken wij welke positieve effecten (kleine) aanpassingen kunnen hebben, met het welzijn van de kinderen als hoogste prioriteit.

Stiefgezin coaching (coaching voor samengestelde gezinnen)
Het aantal samengestelde gezinnen in Nederland groeit met de dag. Bij het opvoeden van kinderen binnen een stiefgezin komen nog veel meer uitdagingen kijken dan in reguliere gezinnen.
Naast de aan- of afwezigheid van de bloedband met het kind, spelen verworven gewoontes tot dan toe, en rouw om de scheiding of het overlijden van de biologische ouder een grote rol.
Waar ligt binnen het ‘nieuwe gezin’ van cliënten de meeste druk en wat zouden zij graag anders zien?
Met elkaar zoeken wij naar alternatieve manieren in de dagelijkse gang van zaken die de onderlinge relaties voelbaar verbeteren.

Individuele gesprekstherapie / coaching
Cliënt wil zelf de regie voeren over zijn eigen leven en vraagt daar ondersteuning bij.
Omdat hij bijvoorbeeld steeds tegen dezelfde muren oploopt, omdat hij een negatieve spiraal wil doorbreken of omdat hij gewoonweg denkt dat het ‘makkelijker’ zou moeten kunnen.
Samen onderzoeken cliënt en ik welke gedachten en gedragingen hem (of haar) wèl helpen om meer het gevoel te krijgen dat hij grip heeft op het leven. Het vergroten van de draagkracht en beperken van de draaglast zijn hiervoor uitgangspunten.
Terug naar de lijst>>

De locatie op de kaart

De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid