Skip to content
Bel ons : 140174

Aanbod Sociaal Plein Westland

Vitalismaatjes

Stichting Vitalis koppelt vrijwilligers aan kinderen tussen de 5 en 18 jaar die zich als gevolg van een tekort aan aandacht in een kwetsbare positie bevinden en het risico lopen in de problemen te raken. Dit ter voorkoming van intensieve professionele jeugdhulpverlening. 

Samen trekken ze een jaar lang wekelijks een paar uurtjes met elkaar op en ondernemen ze gezellige activiteiten, buitenshuis of bij de vrijwilliger thuis. Een vrijwilliger trekt op met het kind en kan het kind helpen om op een speelse manier nieuwe dingen te ontdekken en contacten te leggen.
Hierdoor groeit het zelfvertrouwen. Daarnaast fungeert de vrijwilliger als rolmodel. 
Doordat het kind een middag met de vrijwilliger optrekt, heeft de ouder met mogelijk een lichamelijke en/of psychische beperking, tijd voor zichzelf en krijgt het kind toch de nodige aandacht.

Stichting Vitalis is actief in Westland, Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Rijswijk, Leiden en omstreken en Haarlem.
Terug naar de lijst>>

De locatie op de kaart

De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid