Skip to content
Bel ons : 140174

Sociaal makelaars

Informatie

De sociaal makelaars in Westland doen er alles aan om de samenleving sterker te maken op het gebied van opvoeden, opgroeien en meedoen. Dit doen ze bijvoorbeeld door kinderen, jongeren en inwoners aan te sporen om elkaar te helpen. Alle dorpskernen hebben een eigen aanspreekpunt.

Iedere medewerker werkt in een 'eigen' dorpskern. Daarnaast helpen de sociaal makelaars ook andere dorpskernen als dat nodig is; bijvoorbeeld met sport, cultuur, andere vrijetijdsactiviteiten, verenigingsleven, onderwijs, techniek, werk, opvoeden, allochtonen of doelgroepen met beperkingen.

De sociaal makelaars moedigen jongeren aan om mee te doen aan activiteiten. Of om ze zelf te organiseren en als vrijwilliger andere jongeren te helpen. Ook leggen ze contact met organisaties en vragen ze hen om leuke activiteiten te organiseren voor jongeren, ouders, mantelzorgers en kwetsbare buurtbewoners. De sociaal makelaar spoort inwoners dan aan om de plannen uit te voeren en helpt mee als dat nodig is.

Meer informatie en contact

Vitis Welzijn 
0174 - 63 03 58
info@vitiswelzijn.nl
Lees meer over sociaal makelaars.

De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid