Skip to content
Bel ons : 140174

Respijtzorg

Informatie

In de gemeente Westland kunt u als mantelzorger via Vitis Welzijn Mantelzorg vragen om een pauze in het zorgen voor een chronisch zieke. Dit heet respijtzorg.

Een mantelzorger is iemand die een familielid, vriend of buurman met een ziekte of beperking verzorgt, waardoor hij of zij thuis kan blijven wonen. Respijtzorg betekent dat iemand anders tijdelijk de zorg overneemt zodat de mantelzorger niet overbelast raakt. De mantelzorger kan dan tijd aan gezin, vrienden, werk en/of hobby's besteden of even op vakantie gaan. 

Vormen van respijtzorg

Respijtzorg kan een keertje voor een paar uur zijn maar het kan ook veel langer zijn, bijvoorbeeld als u even wilt uitrusten tijdens een vakantie. De mogelijkheden voor respijtzorg zijn:
  • Respijtzorg thuis door vrijwilligers
  • Respijtzorg thuis, door professionals
  • Respijtzorg buiten de eigen woning
  • Uit logeren
Lees meer over deze mogelijkheden op de pagina Respijtzorg van Vitis Welzijn.

Respijtzorg aanvragen

Wilt u weten welke vorm van respijtzorg bij u past? Neem dan contact op met de mantelzorgconsulent en bel 0174 - 63 03 58 of mail naar mantelzorg@vitiswelzijn.nl.

Meer informatie en contact

Vitis Welzijn
0174 - 63 03 58
mantelzorg@vitiswelzijn.nl
Lees meer over Respijtzorg.
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid