Skip to content
Bel ons : 140174

Personenalarmering

Informatie

Personenalarmering is prettig als u alleen woont en bang bent om te vallen, of als u een partner heeft die hulp nodig heeft als hij of zij alleen thuis is. Met een personenalarm voor thuis (personenalarmering) maakt u in een noodgeval verbinding met directe hulp of een meldkamer. En dat geeft een veilig gevoel.

Hoe werkt personenalarmering?

Als u op de alarmknop drukt, maakt u meteen contact met familie, buren, een mantelzorger of een meldkamer. De meldkamer schakelt familie, buren, een mantelzorger of een professionele hulpverlener in. De zorgverzekeraar regelt de medische alarmering. De gemeente of zorginstelling regelt meestal de sociale alarmering.

Wanneer krijg ik personenalarmering voor thuis vergoed?

Of u een vergoeding voor personenalarmering krijgt, hangt af van uw situatie. Informeer bij uw zorgverzekeraar.

Vergoeding personenalarmering bij medische redenen

Zijn er medische redenen voor personenalarmering, dan vergoedt uw zorgverzekeraar mogelijk een deel van de kosten. U heeft een verklaring van uw huisarts nodig, waarin staat dat u personenalarmering nodig heeft. Alleen de apparatuur wordt vergoed. Eventuele abonnementskosten moet u zelf betalen. Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

Geen vergoeding voor personenalarm?

Als de zorgverzekeraar het personenalarm niet vergoedt, kunt u het zelf kopen. U moet dan alle kosten zelf betalen.

Aanvragen personenalarmeringssysteem

Veel organisaties voor wonen, welzijn en zorg (thuiszorginstellingen, verzorgingshuizen) leveren personenalarmeringssystemen. Deze organisaties kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden. Ook kunt u terecht bij de gemeente voor meer informatie.

Gemeente Westland
Telefoon: 140174
Info@GemeenteWestland.nlDe gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid