Skip to content
Bel ons : 140174

Opvoedondersteuning

Informatie

U heeft vragen over opvoeding van uw kind
Opvoeden kan een pittige klus zijn. Uw kind komt bijvoorbeeld afspraken niet na, kan geen nee accepteren of is lastig met eten. Kortom: u heeft moeite om uw kind aan te sturen en uw kind heeft moeite met uw regels en grenzen. U zou hier graag hulp bij willen. 

Wat is opvoedondersteuning?
Opvoedondersteuning betekent dat er iemand informatie en advies komt geven over de opvoeding van uw kind. Het kan ook zijn dat ze met u gaan oefenen hoe u de adviezen meteen in uw gezin kunt gebruiken. Dit kan ook bij u thuis.

Mogelijkheden

Specifieke ondersteuning

Opvoedondersteuning wanneer uw kind een diagnose heeft gekregen zoals ADHD, Autisme, depressies, etc.

Algemene ondersteuning

Opvoedondersteuning wanneer u problemen ervaart in de opvoeding van uw kind, zonder dat er sprake is van een diagnose.

Vitis Welzijn

Vitis Welzijn biedt verschillende cursussen en activiteiten.
Meer informatie over Vitis Welzijn

JGZ

Het JGZ geeft tips en adviezen en biedt hulp bij de opvoeding.
Meer informatie over JGZ

Aanvraag zorgregisseur

Het Sociaal Kernteam Westland, kortweg SKT, biedt ondersteuning bij vragen over opvoeden, opgroeien en de ontwikkeling van uw kinderen. U krijgt één vast aanspreekpunt: de zorgregisseur. Hij of zij maakt samen met u een plan van aanpak. We betrekken hierbij mensen die voor u belangrijk zijn. En als het nodig is, verleent de zorgregisseur zelf hulp en/of schakelt specialistische hulp in. Uitgangspunt is altijd dat u zelf zo snel mogelijk de touwtjes weer in eigen handen heeft.
Meer informatie over Aanvraag zorgregisseur
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid