Skip to content
Bel ons : 140174

Klusjesdienst

Stap 1: Informatie

U wilt een klussendienst aanvragen
Heeft u klusjes in huis, maar kunt u die niet zelf doen? Bijvoorbeeld vanwege een beperking of uw leeftijd. En heeft u geen andere mogelijkheden om de klusjes te laten doen? Dan is de Klusjesdienst van Vitis Welzijn misschien iets voor u. De Klusjesdienst doet kleine karweitjes die normaal gesproken niet door een professioneel bedrijf worden gedaan, maar door familie of buren.

Voorbeelden van klusjes:
  • het repareren van lekkende kranen;
  • het ophangen van bijvoorbeeld een schilderijtje of lamp;
  • het repareren van een bel;
  • het aansteken van een uitgewaaide geiser of kachel;
  • het vervangen van kapotte lampen;
  • het vastleggen van een losliggende tegel;
  • het uitvoeren van éénmalige tuinwerkzaamheden en
  • alle andere kleine klusjes………

Of doet u het liever zelf

Wilt u liever zelf aan de slag? Dan is het goed als u eerst onderzoekt wat er voor nodig is om het klusje uit te voeren, en of dat voor u haalbaar is. Vraag bijvoorbeeld een buurman of buurvrouw om advies. Misschien kunnen zij u wel helpen. Bouwmarkten zoals de Gamma, Praxis en de Hornbach hebben vaak hele duidelijke klusbeschrijvingen die u op weg kunnen helpen. Kleinere doe-het-zelf-zaken bieden vaak meer persoonlijke hulp. Of als u de materialen daar koopt kunt u voor een kleine vergoeding het klusje laten uitvoeren. Of u huurt een klusjesdienst in.

Ook op internet kunt u heel veel informatie vinden over klussen in huis. Op de website van max vandaag vindt u veel informatie. Ook op de website van het bekende tv-programma Eigen huis en tuin vindt u veel informatie bevat over werkzaamheden in en rond het huis.

Vraagt u zich af of u er echt zelf aan moet beginnen? De 3 vragen op deze website maken de keuze gemakkelijker: zelf doen of een professional inhuren

Hoe kan de gemeente u helpen
Kunt u de hulp niet betalen? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van hulp via Vitis Welzijn.

Mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om klusjes te laten uitvoeren. Hieronder een aantal voorbeelden.

Zelf regelen

U regelt de inhuur zelf en heeft hiervoor de financiële middelen. Voor meer informatie klik hier.

Regelen met vrijwilligers

In buurten/wijken doen mensen dingen voor elkaar. Soms omdat het even nodig is of gewoon om wat gezelschap te krijgen. Het zijn van die kleine dingen die in de buurt al zo vaak gebeuren. Op hulpinjebuurt.nl kunnen vraag en aanbod aan elkaar gekoppeld worden. Hulpinjebuurt.nl is een marktplaats voor onderlinge hulp voor elkaar.

Aanvraag via de gemeente

Heeft u niet de financiële middelen of mogelijkheden om zelf een klussendienst in te schakelen, dan kan de gemeente u mogelijk helpen. Via de gemeente kunt u indien u hiervoor in aanmerking komt een klussendienst regelen. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden. Alle informatie hierover vindt u op de website van Vitis Welzijn.
Meer informatie over Aanvraag via de gemeente

Wellicht ook interessant voor u

De aanvraag voor het inschakelen van de klusjesdienst gaat over het uitvoeren van een kleine klus in of om het huis. U kent uw persoonlijke situatie zelf het beste, maar door onderstaande thema’s denken we met u mee en geven we u een aantal suggesties die wellicht voor u ook interessant kunnen zijn.

Wilt u liever hulp en samen met ons bespreken wat het beste bij u past? Bel dan met Vitis Welzijn op 0174 - 630358.

Dienstverlening

Een team van vrijwilligers staat klaar om u in dit proces te ondersteunen. Onder het volgende kopje vindt u een overzicht van stappen zodat u een inzicht krijgt in welke dienst het beste bij u past.

Wat zit er in de dienstverlening inbegrepen?

De klusjesdienst is er voor iedere inwoner van gemeente Westland en is niet afhankelijk van uw inkomen. Stel, uw aanvraag wordt goedgekeurd. Wat staat u dan te wachten?
1

Inventarisatie

Er wordt gekeken naar welk klusje moet worden uitgevoerd en of de klusjesdienst dit kan doen of dat er naar een professionele dienst moet worden gezocht. Ook wordt vastgesteld welke materialen er (nog) nodig zijn.
2

Uitvoeren van het karweitje

De vrijwilliger maakt zo spoedig mogelijk een afspraak met u en helpt u bij het uitvoeren van het betreffende klusje.

Stap 3 : Aanvraagproces

Hieronder vindt u in overzichtelijke stappen het aanvraagproces voor de klusjesdienst beschreven zodat u een overzicht krijgt van alle stappen en snel een indruk kunt krijgen of u ervoor in aanmerking komt. 

Mogelijkheid ondersteuning?

Beantwoord de volgende vragen om vast te stellen of u mogelijk in aanmerking komt voor ondersteuning door de gemeente Westland. Om in aanmerking te komen voor ondersteuning, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld. Heeft u 1 of meerdere vragen met nee ingevuld, dan komt u (waarschijnlijk) niet in aanmerking.
Woont u in gemeente Westland? Dit houdt in dat u ingeschreven bent en een woonadres heeft in de gemeente Westland
Heeft u een klusje in of om het huis dat u niet zelf kan doen?
Heeft u al iemand in uw omgeving om hulp gevraagd?
Kunt u aanwezig zijn bij het uitvoeren van de klus?
Mag Vitis Welzijn uw contactgegevens doorgeven aan onze vrijwilliger?
Om in aanmerking te komen voor ondersteuning door de gemeente, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld. Heeft u 1 of meerdere vragen met nee ingevuld, dan komt u niet in aanmerking.

Eigen bijdrage

De Klusjesdienst is er voor mensen die door leeftijd of beperking hulp nodig hebben bij bepaalde klusjes en verder geen andere mogelijkheden hebben. Het gaat om kleine karweitjes die normaal gesproken niet door een professioneel bedrijf worden gedaan, maar door familie of buren. Per klusje vraagt de vrijwilliger een vergoeding van 2,50 euro. Eventuele kosten voor gebruikte materialen komen ook voor uw rekening.
De Klusjesdienst is er voor mensen die door leeftijd of
beperking hulp nodig hebben bij bepaalde klusjes en verder geen andere mogelijkheden hebben. Het gaat om kleine karweitjes die normaal gesproken niet door een professioneel bedrijf worden gedaan, maar door familie of buren. Per klusje vraagt de vrijwilliger een vergoeding van 2,50 euro. Eventuele kosten voor gebruikte materialen komen ook voor uw rekening.

Meld u voor deze dienst aan bij Vitis Welzijn>

Hulpinjebuurt.nl maakt het vragen van hulp en/of het aanbieden van hulp, tussen burgers onderling, mogelijk. Hulpinjebuurt.nl biedt de mogelijkheid om zelf een passende, lokale match te maken. 
In buurten/wijken doen mensen dingen voor elkaar. Soms omdat
het even nodig is of gewoon om wat gezelschap te krijgen. Het zijn van die kleine dingen die in de buurt al zo vaak gebeuren. Op hulpinjebuurt.nl kunnen vraag en aanbod aan elkaar gekoppeld worden. Hulpinjebuurt.nl is een marktplaats voor onderlinge hulp voor elkaar.

Hoe verloopt een aanvraag?

Het aanvraagproces duurt maximaal 2 weken, lees hieronder goed welke informatie u aan dient te leveren. Indien u dit tijdig verzamelt en voorbereidt kunnen we deze tijd mogelijk verkorten.
1

Aanmelden

U meldt zich bij Vitis via de mail, waarin u een korte omschrijving geeft van uw hulpvraag.
2

Beoordelingsaanvraag

Vitis beoordeelt of u in aanmerking komt voor de klusjesdienst en laat dit zo spoedig mogelijk aan u weten.
3

Afspraak

Een coördinator van Vitis maakt een afspraak met u en legt uit wat er tijdens de afspraak zal gebeuren.
4

Uitvoering vrijwilliger

Er wordt een vrijwilliger gevraagd u hierbij te gaan helpen en voert het klusje bij u uit.
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid