Skip to content
Bel ons : 140174

Kindpakket

Stap 1: Informatie

Gemeente Westland wil dat elk kind mee kan doen met zijn of haar leeftijdsgenootjes. Meedoen aan sport, cultuur of, bijvoorbeeld een schoolreisje is belangrijk! En dat geldt ook voor een warme winterjas, een goede fiets en een bibliotheekabonnement. Daarom heeft de gemeente het Kindpakket Westland ontwikkeld.

Kunt u als gezin geen Bijzondere bijstand krijgen, maar heeft u wel een laag inkomen? Dan kan het Kindpakket uitkomst bieden. 

De gemeente Westland toetst uw aanvraag. Zij kijken hierbij niet alleen naar het inkomen, maar bijvoorbeeld ook naar schulden. 

Stichting WestlandPas biedt ondersteuning op de volgende terreinen: vervoersmiddelen, schoolkosten & educatie, sport & cultuur. Denk bijvoorbeeld aan een schoolreis, sportschoenen, contributie van sport, muziekles of een computer.

 

Mogelijkheden

Er zijn verschillende opties voor een tegemoetkoming in de kosten. Hieronder vindt u enkele mogelijkheden.

U vraagt hulp bij de gemeente

Kan niemand in uw omgeving u helpen? Zijn er geen andere mogelijkheden voor hulp? En voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u mogelijk het Kindpakket krijgen. U kunt dan een aanvraag indienen voor deze regeling.
Meer informatie over U vraagt hulp bij de gemeente

U zoekt meer informatie over financiële regelingen

Wilt u weten van welke regelingen u allemaal gebruik zou kunnen maken? Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) heeft een rekentool waarmee u kunt bekijken van welke regelingen u eventueel gebruik zou kunnen maken.
Meer informatie over U zoekt meer informatie over financiële regelingen

U probeert het zelf te regelen

U heeft spullen nodig voor uw kind, maar kunt u deze met moeite betalen. Er zijn veel tweedehands winkels en websites waar u voordelig tweedehands spullen kunt aanschaffen.

Wellicht ook interessant voor u

De aanvraag voor het Kindpakket gaat over vergoedingen voor extra gemaakte kosten, die u eigenlijk niet kunt betalen. U kent uw persoonlijke situatie zelf het beste, maar door onderstaande thema’s denken we met u mee en geven we u een aantal suggesties die wellicht voor u ook interessant kunnen zijn. Wilt u liever hulp en samen met ons bespreken wat het beste bij u past? Bel ons dan op 14074.

Stap 2 : Dienstverlening

Heeft u uw hulpvraag bij de gemeente gemeld? Dan staat een team van specialisten voor u klaar.

Wat zit er in de dienstverlening inbegrepen?

Het Kindpakket is afhankelijk van uw inkomen. Krijgt u ondersteuning van ons? Dan krijgt u de WestlandPas via de post opgestuurd. U kunt deze pas meteen gebruiken.Heeft uw kind een activiteit gekozen? Dan neemt u de pas mee naar de organisatie of de winkel die meedoet. Het bedrag wordt door de medewerker van de pas afgeschreven.
1

Betaling van bijvoorbeeld contributie of cursusgeld

Stichting WestlandPas betaald rechtsreeks aan de club, vereniging, school en/of andere betrokken organisaties.
2

Tegoedbon

Krijgt u een tegemoetkoming in bijvoorbeeld de aanschaf van sportkleding? Dan krijgt u hiervoor een tegoedbon. Deze tegoedbon kunt u besteden aan het betreffende doel.
3

Alleen kosten van het lopende kalenderjaar

Alleen de kosten van een lopend kalenderjaar worden vergoed. U mag het geld niet gebruiken om bestaande schulden of oude rekeningen mee te betalen.
4

De website van Westlandpas

Op de website van Westlandpas kunt u het tegoed van de pas inzien. Ook vindt u daar verdere benodigde informatie. U heeft hiervoor wel een account op deze website nodig.

Stap 3 : Aanvraagproces

Hieronder leest u de stappen van een aanvraag voor het Kindpakket. Zo ziet u snel of u ervoor in aanmerking komt.Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan hebben uw kinderen sowieso recht op het Kindpakket. U ontvangt dan automatisch bericht over het gebruik van het Kindpakket.

Mogelijkheid ondersteuning?

Beantwoord de volgende vragen om vast te stellen of u mogelijk in aanmerking komt voor ondersteuning door de gemeente Westland.
Woont u in gemeente Westland?
Is uw kind tussen de 4 en 18 jaar en gaat het nog naar school?
Geldt de volgende situatie voor u?
Om in aanmerking te komen voor ondersteuning door de gemeente, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld. Heeft u 1 of meerdere vragen met nee ingevuld, dan komt u niet in aanmerking.

Start uw aanvraag

Hieronder kunt uw aanvraag indienen of melding doen, voor vragen of meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen.

Aanvraag Kindpakket

Online indienen

Heeft u vragen?

We staan voor u klaar

Heeft u hulp nodig bij of heeft u vragen over het opstellen van uw aanvraag of melding? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Telefoon

Snel en persoonlijk contact 140174
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid