Skip to content
Bel ons : 140174

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Informatie


Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen.

Waarom is het Jeugdfonds Sport & Cultuur nodig?

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeit 1 op de 9 kinderen op in een gezin dat te weinig geld heeft om kinderen bijvoorbeeld te laten sporten. Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die hun leeftijdsgenootjes wel krijgen. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich lichamelijk, geestelijk en sociaal zo goed mogelijk te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.

Aanvragen

Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Dat kan alleen door een tussenpersoon, bijvoorbeeld een meester of juf, buurtsportcoach, maatschappelijk werker of schuldhulpverlener. Zo'n tussenpersoon heet ook wel een intermediair. Lees meer op Jeugdfonds sport en cultuur Zuid-Holland.nl.
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid