Skip to content
Bel ons : 140174

Hulp bij verslaving voor volwassenen

Informatie

U wil van uw verslaving af 
U bent verslaafd aan gokken, aan drugs, aan gamen, aan seks, aan medicijnen, aan alcohol of aan iets anders. Uw verslaving belemmert uw leven. Uw leven is er wellicht zelfs door ontspoord of dreigt te ontsporen. Door uw verslaving kunt u zelfs uw relatie, uw baan, uw vrienden of uw huis verliezen. U wil stoppen met uw verslaving. 

U stopt zelf met uw verslaving 
Er zijn diverse manieren om van uw verslaving af te komen. Hierbij is het van belang dat u doet wat het beste bij u past. Alleen op die manier is het voor u vol te houden. Wellicht is een praatgroep voor u al voldoende, of een cursus.

U heeft hulp nodig bij het stoppen 
U heeft eerder geprobeerd te stoppen, maar het is niet gelukt om van de verslaving af te komen. U heeft meer hulp nodig. Kijk hieronder naar de mogelijkheden voor u.

Hulp bij verslaving voor jongeren 
Ben je verslaafd of denk je dat je verslaafd bent? Dan is het belangrijk dat je hierover praat. Dat kan met iemand zijn uit jouw omgeving die je vertrouwt, zoals iemand uit je familie, een vriend of vriendin, iemand van school, of een jongerenwerker in jouw buurt. Ook kan je (zelfs anoniem) bellen met iemand van de DrugsInfolijn, AlcoholInfolijn of met de Kindertelefoon. Ook kan je een afspraak maken met je huisarts.

Mogelijkheden

Er zijn verschillende opties om hulp bij verslaving te krijgen. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden.

Online hulp om zelf minder te drinken of te stoppen met drinken

U bent op zoek naar een anonieme online cursus om zelfstandig minder te drinken of zelfs helemaal te stoppen met drinken. Of u zoekt lotgenoten of wil hulp van een forum. Minderdrinken.nl is ontwikkeld door het Trimbos-instituut en erkend door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.
Meer informatie over Online hulp om zelf minder te drinken of te stoppen met drinken

Gesprek met uw huisarts

U kunt bij uw huisarts terecht voor diverse problemen in uw gezin, of deze nu met uw werk, uw gezin, uw geestelijke en lichamelijke gezondheid of met uw kinderen of partner te maken hebben. Uw huisarts behandelt u zelf, geeft u advies of verwijst u door naar de juiste specialist. Een bezoek aan uw huisarts wordt betaald vanuit uw basisverzekering. U hoeft dus niet apart voor een bezoek aan uw huisarts te betalen.

Brijder is de specialist in verslavingszorg in uw gemeente

Brijder, onderdeel van de Parnassia Groep, is de door uw gemeente gecontracteerde partij met specialistische zorg voor verslaving. U kan hier terecht voor cursussen en trainingen, preventie, behandelingen en hulp op maat. Let op, u kan hier alleen terecht met een verwijzing van uw huisarts of uw behandelend arts.
Meer informatie over Brijder is de specialist in verslavingszorg in uw gemeente

Aanvragen zorgregisseur

Heeft u naast/door uw verslaving ook problemen op uw werk en heeft u te maken met een schuld? Heeft uw verslaving een negatief effect op uw relatie of geeft het stress bij het opvoeden van uw kinderen? En heeft u hier hulp bij nodig, omdat u er zelf niet uit komt? Dan kunt u er voor kiezen om een aanmelding te doen bij het Sociaal Kernteam Westland. Via de website www.sktwestland.nl leest u meer over hoe het Sociaal Kernteam Westland werkt.
Meer informatie over Aanvragen zorgregisseur

U vraagt hulp via de Jellinek kliniek

Wilt u aanvullende informatie of hulp buiten uw woongebied, kijk dan via de link hieronder op de website van Jellinek.

Meer informatie over U vraagt hulp via de Jellinek kliniek
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid