Skip to content
Bel ons : 140174

Hulp bij verslaving voor jeugd

Informatie

Je wilt van jouw verslaving af 
Je bent verslaafd aan gokken, drugs, gamen, seks, medicijnen, alcohol of aan iets anders. Je bent erdoor geobsedeerd en het belemmert jouw leven. Jouw leven is er wellicht zelfs door ontspoord of dreigt te ontsporen. Door jouw verslaving kan je zelfs jouw relatie, baan, vrienden of huis verliezen. Je wilt stoppen met jouw verslaving. 

Je stopt zelf met jouw verslaving 
Er zijn diverse manieren om van jouw verslaving af te komen. Hierbij is het van belang dat je doet wat het beste bij je past. Alleen op die manier is het voor jou vol te houden. Wellicht is een praatgroep voor jou al voldoende of een cursus.

Je hebt hulp nodig bij het stoppen 
Met een cursus of een praatgroep lukt het je niet. Je kan het aantal keren dat je bent gestopt niet meer op twee handen tellen. Zonder hulp kom je er echt niet uit.

Hulp bij verslaving voor jongeren 
Ben je verslaafd of denk je dat je verslaafd bent? Dan is het belangrijk dat je hierover praat.
Dat kan met iemand zijn uit jouw omgeving die je vertrouwt, zoals iemand uit je familie, een vriend of vriendin, iemand van school of een jongerenwerker in jouw buurt.

Ook kan je (anoniem) bellen met iemand van de DrugsInfolijn, AlcoholInfolijn of met de Kindertelefoon. Je kan ook een afspraak maken met je huisarts.

Mogelijkheden

Er zijn verschillende opties om hulp bij verslaving te krijgen. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden.

Aanvraag zorgregisseur

Heb je naast/door uw verslaving ook problemen op je werk en heb je te maken met een schuld? Heeft jouw verslaving een negatief effect op je relatie of geeft het stress bij het opvoeden van je kinderen? En heb je hier hulp bij nodig, omdat je er zelf niet uit komt? Dan kun je er voor kiezen om een aanmelding te doen bij het Sociaal Kernteam Westland. Via de website www.sktwestland.nl lees je meer over hoe het Sociaal Kernteam Westland werkt.
Meer informatie over Aanvraag zorgregisseur

Gesprek met je huisarts

Je kunt bij jouw huisarts terecht voor diverse problemen in jouw gezin, of deze nu met jouw school, geestelijke en lichamelijke gezondheid of met jouw vrienden te maken hebben. Jouw huisarts behandelt je zelf, geeft je advies of verwijst je door naar de juiste specialist. Een bezoek aan jouw huisarts wordt betaald vanuit jouw basisverzekering. Je hoeft dus niet apart voor een bezoek aan jouw huisarts te betalen.

Je wilt online hulp om zelf minder te drinken of te stoppen met drinken

Je bent op zoek naar een anonieme online cursus om zelfstandig minder te drinken of zelfs helemaal te stoppen met drinken. Of je zoekt lotgenoten of wil hulp van een forum. Minderdrinken.nl is ontwikkeld door het Trimbos-instituut en erkend door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.
Meer informatie over Je wilt online hulp om zelf minder te drinken of te stoppen met drinken

Verslavingszorg in jouw gemeente

Brijder levert specialistische zorg voor verslaving in de gemeente Westland. Brijder is onderdeel van de Parnassia Groep. Hier kun je terecht voor cursussen en trainingen, preventie, behandelingen en hulp op maat. Let op: voor aanmelding bij Brijder heb je een verwijzing nodig van het Sociaal Kernteam Westland
of een huisarts.

Hulp buiten jouw woongebied

Wil je aanvullende informatie, of hulp buiten jouw woongebied? Bezoek dan de website van Jellinek.

Meer informatie over Hulp buiten jouw woongebied
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid