Skip to content
Bel ons : 140174

Hulp bij belastingaangifte

Stap 1: Informatie

De blauwe envelop! Soms het begin van veel stress. De Belastingdienst geeft al veel informatie over het invullen van uw aangifte maar begrijpt ook dat het invullen van de aangifte niet door iedereen zelf gedaan kan worden. Hier leest u hoe u hulp bij uw belastingaangifte aanvraagt.

Hulp bij uw belastingaangifte aanvragen

Kijk op Het informatiepunt voor een locatie bij u in de buurt waar u wordt geholpen met het invullen van uw aangifte. Ook kunt u Vitis Welzijn om hulp vragen.

Of u doet het liever zelf

De Belastingdienst steekt er veel werk in de aangifte voor ons steeds makkelijker te maken. De aangifte is al voor het grootste gedeelte ingevuld en hoeft meestal alleen maar door u gecontroleerd te worden. De (Westlandse) media geeft veel informatie rondom de jaarlijks terugkerende aangifte en u kunt op internet terecht voor tips over bijzondere situaties (denk aan langdurige ziekte waarbij vervoerskosten aftrekbaar zijn). U vindt deze tips bijvoorbeeld op de websites van de consumentenbond.nl of mijngeldzaken.nl.

Mogelijkheden

Hieronder ziet u welke mogelijkheden u heeft om hulp bij uw belastingaangifte te krijgen.

U zoekt zelf meer informatie over het invullen van uw belastingaangifte

Op de website van de Belastingdienst staat veel informatie over de jaarlijkse aangifte. Denkt u eraan dat het altijd gaat om het voorgaande jaar. Dus, is het nu 2020 dan gaat de aangifte over 2019. De belastingdienst geeft u ook tips waar u aan moet denken als u hulp inschakelt bij het invullen van uw aangifte. U deelt veel persoonlijke informatie met anderen. Daarmee moet u altijd voorzichtig zijn!
Meer informatie over U zoekt zelf meer informatie over het invullen van uw belastingaangifte

U probeert zelf uw belastingaangifte te doen

U gaat de aangifte zelf controleren en verder invullen. U volgt de aanwijzingen zoals ze op de website van de Belastingdienst worden aangegeven. U downloadt het aangifteprogramma en begint. U leest de media en de websites waarin nuttige tips staan en dient de aangifte in. Wist u dat u een (klein) foutje nog best kunt herstellen? Leest u daarom de website van de Belastingdienst heel goed door voor u uw aangifte digitaal verstuurt.
Meer informatie over U probeert zelf uw belastingaangifte te doen

Vitis Welzijn helpt u

Krijgt u al stress bij het zien van de blauwe envelop? Komt u er zelf niet uit en kunt u geen hulp van familie of kennissen regelen? Ieder voorjaar staat een groep vrijwilligers van Vitis Welzijn voor u klaar om u te helpen bij het invullen van uw belastingaangifte!

Belangrijk!
Bij het in gang zetten van de ondersteuning tekent u een aansprakelijkheidsformulier. U blijft hiermee zelf verantwoordelijk voor de aangeleverde gegevens met betrekking tot de aangifte.
Meer informatie over Vitis Welzijn helpt u

Wellicht ook interessant voor u

U kent uw eigen situatie zelf het best, maar we denken natuurlijk graag met u mee. Misschien zijn de mogelijkheden hieronder ook interessant voor u. Bespreekt u liever samen met ons welke hulp het best bij u past? Bel dan naar 14074.

Stap 2 : Dienstverlening

Een team van specialisten staat klaar om u te helpen. Hieronder ziet u de stappen op een rij. 

Wat zit er in de dienstverlening inbegrepen?

Hulp bij belastingaangifte is er voor iedere inwoner van gemeente Westland en is niet afhankelijk van uw inkomen. Stel, uw aanvraag voor hulp bij belastingaangifte wordt goedgekeurd. Wat staat u dan te wachten?
1

Administratie verzamelen

Samen met de vrijwilliger verzamelt u alle gegevens die nodig zijn voor het kunnen invullen van uw aangifte.
2

Invullen belastingaangifte

Het bekijken van de belastingaangifte en hoe deze moet worden ingevuld.
3

Indienen van de belastingaangifte

De vrijwilliger helpt u, als dat nodig is, bij het indienen van uw aangifte.

Stap 3 : Aanvraagproces

Hieronder ziet u in stappen hoe het aanvraagproces gaatvoor hulp bij de belastingaangifte. Ook ziet u of u hiervoor in aanmerking komt.

Mogelijkheid ondersteuning?

Beantwoord de volgende vragen om te kijken of in aanmerking komt voor hulp door gemeente Westland.
Woont u in gemeente Westland?
Heeft u moeite met het invullen van de belastingaangifte?
Om in aanmerking te komen voor ondersteuning door de gemeente, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld. Heeft u 1 of meerdere vragen met nee ingevuld, dan komt u niet in aanmerking.
Alternatieven voor Hulp bij belastingaangifte

Hoe verloopt een aanvraag?

Het aanvraagproces voor hulp bij belastingaangifte verloopt als volgt.
1

Aanmelden

Halverwege februari kunt u zich aanmelden bij een Buurt InformatiepuntOf u stuurt een mail naar welzijnsdiensten@vitiswelzijn.nl.
2

Inventarisatie

Een vrijwilliger stelt vast waarbij u hulp nodig heeft en of Vitis u kan begeleiden. De vrijwilliger geeft u de alle informatie die u nodig heeft bij uw afspraak.
3

Begeleiding

U krijgt een voorstel voor een afspraak en hulp van Vitis of u kiest voor één van de aangeboden alternatieven.
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid