Skip to content
Bel ons : 140174

Gehandicaptenparkeerkaart

Stap 1: Informatie

Met een (Europese) gehandicaptenparkeerkaart mag u op een parkeerplaats voor gehandicapten parkeren.

Op deze pagina vindt u:

  • Stap 1: Welke parkeerkaarten voor gehandicapten zijn er? En op welke andere manieren (alternatieven) kunt u reizen en parkeren als gehandicapte?
  • Stap 2: Wat doet de gemeente voor u als u een aanvraag doet voor een parkeerkaart?
  • Stap 3: Zo vraagt u een gehandicaptenparkeerkaart aan bij gemeente Westland. U ziet precies in welke stappen uw aanvraag gaat.

Soorten gehandicaptenparkeerkaarten

  1. Bestuurderskaart: de aanvrager bestuurt zelf de auto, heeft een geldig rijbewijs, en mag (medisch gezien) een auto besturen.
  2. Passagierskaart: de aanvrager rijdt mee als passagier, dus bestuurt niet zelf de auto.
  3. Bestuurders-/Passagierskaart: u voldoet aan alle eisen voor zowel bestuurder als passagier. Dit geld bijvoorbeeld bij: volledig rolstoel gebonden.
  4. Instellingskaart: u (als bestuur van een Wlz-instelling) bent belast met het collectief vervoer van cliënten van uw Wlz-instelling. Neem rechtstreeks contact op met de gemeente Westland om een aanvraag/verlenging in te dienen.

Stap 2 : Dienstverlening

Als de gemeente Westland u de parkeerkaart geeft, haalt u de kaart op in het gemeentehuis. Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u parkeren op een algemene gehandicaptenparkeerplaats, een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken en een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken met tijdsaanduiding.

Wat zit er in de dienstverlening inbegrepen?

1

Gebruik van de kaart

2

Geldig in heel Europa

3

De kaart is maximaal vijf jaar geldig

Als uw handicap tijdelijk is, dan is de kaart geldig zo lang u hem nodig heeft. U kunt de kaart verlengen na vijf jaar.

Stap 3 : Aanvraagproces

Hieronder ziet u in overzichtelijke stappen hoe het aanvraagproces voor gehandicaptenparkeerkaart gaat. Zo ziet u snel of u in aanmerking komt.

Mogelijkheid ondersteuning?

Hieronder leest u in duidelijke stappen hoe het proces verloopt als u een gehandicaptenparkeerkaart aanvraagt bij de Gemeente Westland.
Kunt u niet meer dan 100 meter lopen?
Heeft u langer dan 6 maanden een lichamelijke klacht?
Ben u ingeschreven in de gemeente Westland?
Heeft u een geldig rijbewijs?
Om in aanmerking te komen voor ondersteuning door de gemeente, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld. Heeft u 1 of meerdere vragen met nee ingevuld, dan komt u niet in aanmerking.
Alternatieven voor Gehandicaptenparkeerkaart

Hoe verloopt een aanvraag?

Het aanvraagproces duurt maximaal 12 weken. Lees hieronder goed welke informatie u moet aanleveren. Hoe sneller u alles compleet inlevert hoe korter de aanvraagtijd.
1

Aanvraagformulier invullen

U vult het aanvraagformulier in dat u op de website vindt, of opgestuurd krijgt na telefonisch contact met de gemeente. Als u het digitaal doet, betaalt u gelijk met iDeal. Bij het invullen van een papieren formulier betaalt u de rekening bij het ophalen van de kaart. Als u de kaart niet krijgt van de gemeente, krijgt u de rekening thuisgestuurd.
2

Medisch advies

Gemeente Westland kan medisch advies opvragen bij een medisch adviseur waar de gemeente mee samenwerkt.
3

Keuringsgesprek

De GGD nodigt u uit voor een keuringsgesprek. Tijdens dit gesprek kijkt de GGD of u aan de eisen voldoet.
4

Besluit

Gemeente Westkand laat weten wat haar besluit is. De gemeente stuurt u een toewijzing of een afwijzing op basis van het medisch advies. Krijgt u de kaart niet (afwijzing)? Dan neemt de gemeente contact met u op.
5

Toewijzing

Bij toewijzing mag u de kaart ophalen op het gemeentehuis.

Start uw aanvraag

Dien hieronder online uw aanvraag in voor een gehandicaptenparkeerkaart. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem contact met ons op.

Direct uw aanvraag online indienen

Online indienen

Heeft u vragen?

We staan voor u klaar

Heeft u hulp nodig bij of heeft u vragen over het opstellen van uw aanvraag of melding? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Telefoon

Snel en persoonlijk contact 140174
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid