Skip to content
Bel ons : 140174

Depressie

Informatie

Heeft u of uw kind al langere tijd sombere gevoelens of minder plezier in de dingen die u of uw kind doet? Het is mogelijk dat u(of uw kind) een dip heeft, maar houden deze gevoelens langer aan? Dan kan het ook zijn dat er sprake van een depressie is. Een depressie komt het vaakst voor bij volwassenen, maar ook kinderen en jongeren kunnen ermee te maken krijgen. Een depressie wordt vastgesteld door een onderzoek te doen.

Op deze pagina vindt u:

  • Wat is een depressie?
  • Welke mogelijkheden zijn er? 

Wat is een depressie? 

Een depressie of depressieve stemming is als u langere tijd somber ben en/of als u langere tijd nergens meer zin in heeft. Vaak verliest u interesse in mensen en dingen om u heen en kunt u nergens meer van genieten.

Meer informatie over wat een depressie is, wat de symptomen zijn en hoe u het kunt herkennen bij anderen vindt u op de website https://www.depressie.nl/

Mogelijkheden

Een depressie moet eerst worden vastgesteld. Hieronder vindt u verschillende mogelijkheden voor hulp.

Coachie

Wilt u met iemand praten die er voor u is of heeft u ondersteuning nodig bij bijvoorbeeld een depressie dan kan een coachie u helpen.
Meer informatie over Coachie

Buurt Informatiepunt

In het Buurt Informatiepunt kan kunt u al uw vragen stellen over financiën, zorg, welzijn en vrijwilligerswerk. U wordt geholpen door goed opgeleide vrijwilligers. Zij nemen de tijd voor een goed gesprek en luisteren naar uw verhaal. Ook kijken zij naar wat u zelf kunt doen.
Meer informatie over Buurt Informatiepunt

Huisarts

Heeft u sombere gevoelens en komt u er samen met de steun van anderen niet uit, neem dan contact op met uw huisarts. Deze kan u doorverwijzen voor verder onderzoek en behandeling.
Meer informatie over Huisarts

Ondersteuning van het Sociaal Kernteam Westland

Als u er met de steun van andere mensen niet uitkomt, dan kan het Sociaal Kernteam Westland hulp regelen. 

Ook voor hulp thuis bij depressie bij jongeren kan het SKT uitkomst bieden
Meer informatie over Ondersteuning van het Sociaal Kernteam Westland
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid