Skip to content
Bel ons : 140174

Computer nodig

Stap 1: Informatie

Heeft u een computer nodig voor uzelf óf voor uw kinderen die naar de middelbare school gaan? Als u voor langere tijd een laag inkomen heeft, dan kan de gemeente helpen.

Een computer is voor steeds meer zaken noodzakelijk. Als u deze computer niet zelf kunt betalen, dient u een aanvraag in voor een vergoeding.

Op deze pagina vindt u:

  • Stap 1: Wat is de vergoeding van een computer? Hoe hoog is de vergoeding? En op welke andere manieren (alternatieven) kunt u een computer kopen?
  • Stap 2: Wat doet de gemeente voor u als u de vergoeding voor een computer aanvraagt?
  • Stap 3: Zo vraagt u de vergoeding voor een computer aan bij de gemeente. Ook ziet u hoe het zit met een eigen bijdrage en hoe uw aanvraag precies verder gaat.

Hoogte van de vergoeding

U doet een aanvraag via de website van gemeente Westland. Is uw aanvraag goedgekeurd dan kunt een computer bestellen en afhalen bij een winkel die meedoet aan de regeling.
De maximale vergoeding voor een computer is € 500,-. Onder een computer verstaan we: een desktop, laptop of tablet. Verder een monitor, toetsenbord, muis en printer als dat nodig is. 

U kunt een keer per 5 jaar een aanvraag doen.

Mogelijkheden

U probeert zelf een computer te regelen

Is er iemand in uw omgeving die u kan helpen, of bij wie u of uw kinderen een computer kunnen gebruiken? Verder wordt veel apparatuur tweedehands aangeboden, waardoor een computer minder duur is.

U zoekt meer informatie over financiële regelingen

Wilt u weten op welke regelingen (vergoedingen) u recht heeft? Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) geeft allerlei informatie over geldzaken.
Meer informatie over U zoekt meer informatie over financiële regelingen

De gemeente helpt u

Heeft u een computer nodig voor uzelf óf voor uw kinderen die naar de middelbare school gaan? Als u voor langere tijd een laag inkomen heeft, dan kan de gemeente helpen.

Meer informatie over De gemeente helpt u

Wellicht ook interessant voor u

U kent uw eigen situatie zelf het best, maar we denken natuurlijk graag met u mee. Misschien zijn de mogelijkheden hieronder ook interessant voor u. Bespreekt u liever samen met ons welke hulp het best bij u past? Bel dan naar 14074.

Stap 2 : Dienstverlening

Een team van specialisten staat klaar om u te helpen. Hieronder ziet u in handige stappen hoe de aanvraag voor een computer gaat.

Wat zit er in de dienstverlening inbegrepen?

Of u in aanmerking komt voor de vergoeding voor een computer hangt af van uw inkomen. Wordt uw aanvraag goedgekeurd? Dan krijgt u het bedrag op uw Westlandpas gestort. Hiermee betaalt u. Heeft u nog geen pas? Dan sturen wij deze toe. 
1

Toeslag

U krijgt eenmalig de toeslag (geldbedrag) op uw Westlandpas gestort. U moet dit bedrag ook echt uitgeven aan een computer en de apparatuur die erbij hoort. Na 5 jaar kunt u opnieuw in aanmerking komen voor deze regeling.

Stap 3 : Aanvraagproces

Hieronder ziet u in overzichtelijke stappen hoe het aanvraagproces voor vergoeding voor een computer gaat. Ook ziet u of u in aanmerking komt.

Mogelijkheid ondersteuning?

Kunt u bij alle onderstaande vragen ‘Ja’ invullen? Dan komt u in aanmerking voor hulp door de gemeente Westland.
Woont u in de Gemeente Westland? Dit betekent dat u ingeschreven bent en een woonadres heeft in de gemeente Westland.
Heeft u 3 jaar of langer een laag inkomen en is uw vermogen lager dan de vermogensgrens? Een laag inkomen is een inkomen dat lager is dan 110% van de inkomensnorm.
Heeft u geen computer of is uw computer ouder dan 5 jaar en heeft u de afgelopen 5 jaar geen bijzondere bijstand voor een computer ontvangen?
Om in aanmerking te komen voor ondersteuning door de gemeente, moeten alle vragen met 'ja' zijn ingevuld. Heeft u 1 of meerdere vragen met nee ingevuld, dan komt u niet in aanmerking.

Eigen bijdrage

U hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Hoe verloopt een aanvraag?

Na uw aanvraag is de beslistermijn 8 weken. In deze 8 weken onderzoekt de gemeente of u wel of niet in aanmerking komt voor een vergoeding voor een computer.
1

Uw aanvraag indienen

U dient uw aanvraag in bij de gemeente Westland. Dit doet u digitaal, via de grote zwarte knop onderaan deze pagina.
2

Informatie verzamelen

U verzamelt alle informatie waar de gemeente om vraagt en levert deze aan bij de gemeente. In het aanvraagformulier staat welke informatie u moet inleveren.
3

De gemeente kijkt naar de informatie

De gemeente kijkt of u alle informatie die nodig is voor de aanvraag heeft ingeleverd. Ontbreken er nog belangrijke stukken? Dan neemt de gemeente contact met u op.
4

De gemeente beoordeelt uw aanvraag

De gemeente beoordeelt uw aanvraag. Ze bekijkt of u aan alle voorwaarden voldoet om geld voor een computer te krijgen.
5

U krijgt een beschikking thuisgestuurd

U krijgt een beschikking thuisgestuurd. Dit is een brief waarin staat of u het geld voor de computer wel of niet krijgt.

Start uw aanvraag

Dien hieronder uw aanvraag online in. Heeft u vragen of wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.

Direct uw aanvraag online indienen

Online indienen

Heeft u vragen?

We staan voor u klaar

Heeft u hulp nodig bij of heeft u vragen over het opstellen van uw aanvraag of melding? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Telefoon

Snel en persoonlijk contact 140174
De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid