Skip to content
Bel ons : 140174

Aanbod Sociaal Plein Westland

Kind en Aandacht - Mindfulness voor kinderen

Esther Zuijderwijk van Kind & Aandacht biedt mindfulness trainingen voor kinderen in de basisschoolleeftijd, pubers en jongeren. Daarnaast biedt Kind & Aandacht individuele kindercoaching.

Mindfulness voor kinderen
Veel kinderen ervaren mentale en fysieke onrustig, zijn snel overprikkeld of kunnen zich niet goed concentreren. Mindfulness is een manier om weer tot rust te komen, het vergroot het zelfbewustzijn en het (zelf)vertrouwen van het kind. De Mindfulness trainingen worden aangeboden in kleine groepen en op scholen in de klas.

Mindfulness voor pubers en jongeren
Stress en onzekerheid zijn veel voorkomende gevoelens bij pubers en jongeren. Dit wordt mede veroorzaakt door de lichamelijke en hormonale veranderingen en het veranderende zelfbeeld. Een mindfulness training kan helpen om meer over jezelf te leren, waardoor je weet wie je bent en wat je kunt en dit ook te (h)erkennen. Want als je weet wie je bent, sta je steviger in het leven.

Kindercoaching
In kindercoaching richt ik mij vooral op kinderen die kenmerken laten zien van (hoog)gevoeligheid en kinderen die moeite hebben met hun concentratie, emotieregulatie of hinder ondervinden met slapen. Afhankelijk van de hulpvraag, kan een kind vaak na een aantal sessies al weer verder.

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op. 
Terug naar de lijst>>

De locatie op de kaart

De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid