Skip to content
Bel ons : 140174

Aanbod Sociaal Plein Westland

Marijke Spendel Kind en Jeugd Haaglanden

Veel ouders ervaren weleens problemen in de opvoeding van (zeer) jonge kinderen en veel problemen gaan gelukkig weer vanzelf over. Maar als problemen te lang blijven bestaan, u zich zorgen blijft maken over uw kind of over uw relatie met uw kind, u al van alles geprobeerd hebt en niets helpt, kan het nodig zijn gespecialiseerde hulp te vragen. In de eerste levensjaren zijn baby’s en jonge kinderen volledig afhankelijk van hun ouders. Zij beïnvloeden elkaar over en weer en zijn sterk met elkaar verbonden. In de Praktijk voor het (zeer) jonge kind staat daarom de relatie tussen ouders en kind centraal. Bij onderzoek en behandeling van problemen in de opvoeding of ontwikkeling kunnen zij niet los van elkaar worden gezien. De ontwikkeling van (zeer) jonge kinderen verloopt snel. De eerste jaren zijn belangrijk voor de hele ontwikkeling en ook voor de ontwikkeling van een positief zelfgevoel. De ontwikkeling op ene gebied beïnvloedt de ontwikkeling op een ander gebied. Ook problemen op een bepaald ontwikkelingsgebied zullen van invloed zijn op een ander aspect van de ontwikkeling. Daarom is het belangrijk bij aanhoudende zorgen en problemen bij (zeer) jonge kinderen deskundige hulp te vragen.

Voor ondersteuning van deze zorgaanbieder heeft u een verwijzing nodig. Een verwijzing kunt u krijgen via het Sociaal Kernteam, de huisarts of een medisch specialist.
Terug naar de lijst>>

De locatie op de kaart

De gemeente Westland ontwikkelde samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland.

Heeft u opmerkingen? Of ziet u informatie die niet juist is of aangevuld moet worden? Mail ons op: SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
@2021 Sociaal Plein Westland | Proclaimer | Toegankelijkheid