Bel ons : 140174

Aanbod Sociaal Plein Westland

Wie ben ik en wie ken ik

Wie ben ik en wie ken ik ‘Wie ben ik, wie ken ik’ bestaat uit 3 onderdelen. Het is niet verplicht aan alle drie de onderdelen mee te doen, maar het kan wel.

- Bij de cursus ‘Wie ben ik en wie ken ik’? leer je in 6 avonden jezelf beter kennen: Waar ben ik goed in? Wat vind ik belangrijk in vriendschappen? Hoe krijg ik nieuwe contacten? Hoe onderhoud ik goede contacten met familie, collega’s, buren? Ook onderzoek je jouw hartenwens en werk je aan het vervullen hiervan. Ook leer je wat een netwerk is en waarom het zo belangrijk is voor mensen om een netwerk om je heen te hebben. Aan de cursus doen 6 tot 10 deelnemers mee, je leert dus gelijk nieuwe mensen kennen en er worden oefeningen gedaan met andere deelnemers zodat je de dingen die je leert gelijk kunt oefenen.

- Een netwerkcoach is een vrijwilliger die jou maximaal een jaar helpt (coacht) in het opbouwen van je netwerk. Samen kijken hoe jij een goed contact kan krijgen met je familie, je buren, je vrienden en kennissen. De netwerkcoach kijkt wie je kan helpen als je iets lastig vindt. Samen gaan jullie kijken naar wat je graag in je vrije tijd zou willen doen om in contact te komen met anderen.
De netwerkcoach ondersteunt je om te bedenken welke stappen je kunt nemen om je doel te bereiken. De netwerkcoach neemt het niet van je over, maar leert jou hoe je zelf contacten kunt leggen en onderhouden.

- In de ontmoetingsgroep ga je samen met anderen gezellige activiteiten doen. Je gaat bijvoorbeeld naar de film, iets drinken, bowlen. Wat precies bepaal je samen met de anderen in de groep.
Een vrijwilliger helpt jullie bij het organiseren van de avonden. Het is de bedoeling dat jullie als groep zoveel mogelijk zelf doen, maar als het niet lukt is de vrijwilliger er om jullie weer op weg te helpen.

Voor het aanmelden en voor meer informatie kunt u een email sturen naar het volgende emailadres cursus@vitisjgz.nl of u kunt bellen met Vitis Welzijn 0174-630358.

    Terug naar de lijst>>
    De gemeente Westland heeft samen met Patijnenburg, het Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn het Sociaal Plein Westland ontwikkeld.

    Heeft u opmerkingen? Graag ontvangen wij uw feedback indien informatie niet correct is of aangevuld moet worden. U kunt dan contact opnemen met SociaalPleinWestland@gemeentewestland.nl
    @2019 Sociaal Plein Westland | Proclaimer